Scania

19. maj 2021 - 09:22

App linkNu på Google Play

Lang leveringstid: Scanias produktion er presset til det yderste

Lang leveringstid: Scanias produktion er presset til det yderste

Over 9000 tunge danske lastbiler svarende til 28 procent af vognparken må ikke køre i de større byer efter Nytår. Scanias produktionsapparat er presset til det yderste for at følge med, lyder det i en meddelelse fra lastbilproducenten.

19. maj 2021 - 09:22

I sensommeren sidste år var udsigterne for transportbranchen noget dystre. Der herskede stor usikkerhed lokalt og globalt på grund af påvirkningen fra corona-pandemien, hvorfor Scanias salgsprognoser for 2021 var forsigtigere end tidligere.

 

Godstransportsektoren fik dog mere travlt, end de fleste havde turdet håbe på, hvilket har skabt langt højere efterspørgsel på blandt andet lastbiler, end producenterne havde ventet. Dette har medført, at hele branchen og ikke mindst underleverandører til hele bilindustrien ikke har kunnet følge med, da det pt. er en udfordring ikke mindst at skaffe elektronikkomponenter til produktionen.

 

For transportørerne kan den forsinkede leveringshastighed af lastbiler skabe problemer på grund af de nye dansk miljøzone-krav, der træder i kraft 1. januar 2022, som i princippet kræver Euro6 ved kørsel i større danske byer, hvorfor mange transportører har behov for udskiftning af ældre lastbiler.

Scania kan stadig levere nye chassiser til ultimo oktober – men er man på udkig efter en V8-model er leveringen nu på den anden side af årsskiftet.

Læst i alt:

4111 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger