Scania

7. februar 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

Schulstad sætter endnu mere strøm på distributionen

Schulstad sætter endnu mere strøm på distributionen

7. februar 2020 - 01:43

Én ting er at producere godt brød, noget andet er at distribuere brødet, så det hverken er for tørt eller blødt, når det når frem til forbrugerne. Det ved de alt om hos Lantmännen Schulstad, der dagligt producerer og leverer brød af næsten alle slags over hele Danmark. To nye Scania L 320 El-hybrid- distributionslastbiler skal fremover bidrage til endnu mere bæredygtig og støjsvag natdistribution af Schulstads brød i Hovedstadsområdet.

 

Brød er et følsomt produkt, der skal håndteres og transporters med omtanke. Det må hverken være for koldt eller for varmt under distributionen, og derfor gør Schulstads meget ud af, at deres vognpark er opbygget og udnyttes optimalt til lige præcis distribution af brød. Scania har gennem de senere år leveret et stort antal distributionslastbiler til Schulstad, og vognparken er for nylig blev suppleret med to nye diesel-elektriske Scania L 320 El-Hybrid distributionslastbiler. De skal i de kommende mange år distribuere brød i Hovedstadsområdet fra Schulstads moderne bageri på Avedøre Holme ved København.

 

Både diesel og elektrisk

 

De to nye Scania L 320 El-Hybrid er ud over en økonomisk og miljøvenlig Euro 6-motor også udrustet med en elektrisk drivline og en kraftig batteripakke, der kan give op til 10 km hel-elektrisk, emissionsfri og støjsvag kørsel i Københavns centrum om natten. Da nogle af Schulstads distributionsruter omfatter op til næsten 40 aflæssesteder i løbet af et natskift, er de desuden udstyret med Scanias ekstralave L-førerhus, der er rykket frem og ned i forhold til en traditionel distributionslastbil for at give så ergonomiske ind- og udstigningsforhold for chaufføren som muligt.

 

»Vi leverer brød direkte til butikker og supermarkeder hver eneste nat, året rundt. Det er vi nødt til, for brødet skal være frisk, når butikkerne åbner. Derfor er vi underlagt strenge krav om leveringstider, og for ikke at forstyrre butikkernes naboer er det en kæmpe fordel, at vi kan køre elektrisk i de mest følsomme områder i byen,« fortæller Niels Holm. Han er logistikdirektør hos Schulstad og har ansvar for, at brødet leveres til tiden i den rigtige kvalitet med de rigtige lastbiler.

»Vores logistik er en integreret del af vores produkt. Vi optimerer hele tiden vores distributionsflow for at reducere miljøbelastningen og udnytte vores lastbiler optimalt. Vores lastbiler har i gennemsnit ca. 30 aflæsningssteder pr. skift, så det er et stort puslespil, der skal gå op hver eneste nat. Her er lastbilernes driftssikkerhed og indretning afgørende, forklarer han om baggrunden for igen at vælge Scania.«

 

De to nye Scania El-Hybrid distributionslastbiler indgå i en flåde på ca. 25 lastbiler, der kører ud fra Schulstads bageri på Avedøre Holme. Det gør de bl.a. i selskab med to Scania P 320 Hybrid fra 2017, som nu flyttes til et par lidt mindre krævende distributionsruter på Amager.

Det er Key Account Manager Michael Rasmussen fra Scania Danmark i Ishøj, der har leveret de to nye Scania L 320 Hybrid til Schulstad. De følger efter tidligere leveringer i 2019 af 10 Scania distributionslastbiler, og til foråret kan Schulstad tilføje yderligere seks nye Scania til flåden.

Læst i alt:

943 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger