Scania

13. april 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Skarp ny Scania til Biersted

13. april 2021 - 01:44

René Hemdrup Jensen driver med sin kompagnon Søren Bæhrenz SB Transport i Biersted ca. 15 km nord for Nørresundby. Firmaet har netop fået leveret en ny Scania R 540 B8x4*4.

 

Rene Jensen bliver selv fast mand på den nye R 540, der er udrustet med CR17-førerhus med hvilekabine i stedet for det mere almindelige CR20-førerhus med sovekabine.

 

- Selv om det kun er en hvilekabine, kan man faktisk godt overnatte i bilen. Der er ikke helt så meget plads som i en rigtig sovekabine, men hvis man er træt nok, går det fint med at sove i bilen, siger han.

 

De ca. 30 cm, som CR17-førerhuset er kortere end CR20, er blevet brugt på en kortere akselafstand. Det gør bilen mere smidig og nemmere at komme ind med, når pladsen er trang. Og det kan der være god brug for ved meget af den lokale containerkørsel, som SB Transport har meget af.

- Vi kører med alt, hvad der kan transporteres i containere - fra flis, muld og haveaffald til skærver, grus og sand. Desuden udlejer vi containere og udfører kranopgaver, så vores biler skal være fleksible, siger René.

 

Den nye R 540 er udrustet med Scanias kraftigste 6-cyl. motor på 540 hk/2.700 Nm, 14-trins GRS905R-gearkasse med Opticruise og integreret Retarder samt RB662-tandembogie med langs- og tværgående differentialespærrer. Bagest er der monteret tvangsstyret og hævbar bogieaksel, som yderligere forbedrer manøvreevnen under snævre forhold.

 

Bilen er opbygget med et Sawo SR22SL kroghejs, malet af Nordjysk Autolakering i Sæby samt plysset efter alle kunstens regler i førerhuset af Fix Autopolstring i Hedensted. Og så er den udstyret med VBG-træktøj til kørsel med både kærre og overføringspåhængsvogn.

Den nye Scania er leveret af Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm i Aalborg.

Læst i alt:

1289 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger