Scania

9. februar 2018 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Spændende marked på verdens største ø

9. februar 2018 - 02:55

Hos Danmarks eneste private autoriserede Scania-forhandler, Stiholt med hovedkvarter i Nordjylland, arbejder salgskonsulent Christian Pedersen blandt andet med salget af nye Scania-biler til det grønlandske marked.

Et marked der er meget forskelligt fra det danske og resten af Europa.

 

Ingen officielle tal

- Der er ingen officielle tal for størrelsen på det grønlandske marked. Men her i 2018 vurderer jeg, at der kun sælges fem til syv nye biler til kunder på Grønland. Sidste år leverede vi fem nye biler, tre styk Euro 6 og to styk Euro 3, forklarer salgskonsulent Christian Pedersen til Vognmandens Fagblad.

 

Og ja, det var to styk nye Euro 3 biler.

Der er andre miljømæssige krav på det grønlandske marked, der i øvrigt også betyder, at disse fabriksnye biler ikke senere kan eksporteres retur til Europa.

Ny XT Euro 3 med man. gear

- Mit første fabriksnye Scania, der senere i år leveres til en kunde på Grønland er en helt ny Scania XT Euro 3 med manuelt gear. Mange af de nye biler leveres eksempelvis også med mindre komfortudstyr, eksempelvis uden el-ruder, for at der er mindre, der siden skal repareres, tilføjer Christian Pedersen.

 

Typiske biler til Grønland er kran- eller oliebiler – og i lidt mindre grad fragtbiler. De grønlandske kunder betaler selv for fragten af den nye bil til verdens største ø, hvor kun et enkelt værksted er udstyret med moderne Scania-testere.

 

- Det betyder også, at vores værkstedschef i Hjørring tager turen til Grønland fire-fem gange om året. Så har de samlet opgaver til cirka en uges værkstedsarbejde hver gang, tilføjer salgskonsulent Christian Pedersen til Vognmandens Fagblad.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger