Scania

22. juli 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Special-Scania til trawl-specialist

22. juli 2019 - 01:44

Med leveringen af en ny Scania P 360 har Cosmos Trawl A/S i Hirtshals opgraderet sin vognpark til fire special-lastbiler til transport af fisketrawl. Den nye P 360’er er den 2. Scania i flåden og den mest specialiserede til effektiv læsning, transport og losning af nye og brugte trawl.

 

Virksomheden blev dannet i 1989 ved fusion af tre danske producenter af fisketrawl og er siden blevet en af Europas førende inden for bund- og rejetrawl, akvakulturbure og andre typer fiskenet. Produkterne sælges hovedsaligt i Skandinavien, men eksporteres også til bl.a. Rusland, Sydamerika og Fjernøsten. Cosmos har produktions- og reparationsfaciliteter i hhv. Hirtshals og Skagen men betjener også fiskefartøjer i andre havne.

Cosmos Trawl reparerer og oplagrer også trawlene for fiskeindustrien, og det er her, at den nye Scania kommer ind i billedet.

 

»Vi anvender vores lastbiler til afhentning og levering af trawl direkte ved de store trawlere på havnene i Hirtshals og Skagen. Trawlene trækkes op på ladet med kranen, der er udrustet med en hydraulisk rulle for enden. Hjemme på vores fabrikker losses trawlene med kranen og lægges ud på vores pladser for inspektion og eventuel reparation,« fortæller Michael Lassen, adm. direktør i Cosmos Trawl.

 

»Et komplet trawl kan være op til 500 meter langt og veje op til 15 tons, så derfor har vi denne gang valgt en 4-akslet bil. Vores biler kører ikke så mange kilometer, men de arbejder hårdt med kranen og står til rådighed for vores kunder 24 timer i døgnet,« tilføjer han.

Det er Stiholts lastbilsælger Christian Pedersen, der har solgt bilen, mens Stiholt i Hjørring har klargjort bilen til levering.

Læst i alt:

2007 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger