Scania

31. maj 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Vognmandens sidste bil blev sælgerens første

31. maj 2019 - 01:44

I november sidste år kunne den 67-årige vognmand Niels Erik Pedersen skrive under på den tankbil, der gerne skulle blive hans sidste. For Scania Danmarks nye sælger – Klaus Hauge Olesen – var det lige omvendt, det var nemlig hans første solgte lastbil i Scania-regi.

 

Klaus Hauge Olesen er tilknyttet Scania i Aarhus og har god erfaring med tankbiler. Han har nemlig tidligere være salgsingeniør hos VM Tarm, hvor han i seks år har solgt kemitankbiler til hele Skandinavien.

 

Niels Erik Pedersens valg faldt på en Scania G 500 8x2*6 tankbil på fuld luft fra Scanias nye lastbilgeneration med en tankpåbygning fra HMK Bilcon.

 

Under G-sovekabineførerhuset sidder den 6-cylindrede Scania-motor på 13 liter, der har en slagvolumen på maks. 500hk/2550 Nmm sant en 12+2-trins Scania Opticruise GRS905R-gearkasse med to krybegear, to bakgear og retarder.

Indvendigt er den nye bil udstyret med premium chaufførsæde med justerbar støddæmper og armlæn, røde sikkerhedsseler, da det er inkluderet i lovgivningen i visse lande, fast køje, opbevaringsrum over døren og kommode med køleskab ved bagvæggen.

 

Instrumentbrættet består af et indfarvet plastpanel med tilpasset mønster og krombelagte dele, med premium 7” infotainmentsystem, DAB radio, navigation til Europa og walkie-talkie. I instrumentbrættet er også monteret en monitor, der er tilkoblet et Bosch MXN 91C bakkamera og et cyklistkamera. Bilen er derudover udstyret med Scanias sikkerhedssystemer – ACC, LDW, AICC og AEB.

 

Tanken har en nyttevolumen på 24.000 liter og udført i 5 mm aluminium. Ruminddelingen består af fem rum fra 3.000-6.000 liter med slangetromle i bagenden. Tankopbygningen er bygget efter Niels Eriks ønsker og består af en stige under tankbugen i højre side, en ildslukkere mellem 3. og 4. aksel i både højre og venstre side, en kost og en skovl, handskeskab med varmeelement, værktøjsskab og cyklistværn.

Læst i alt:

4030 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger