7. februar 2017 - 02:00

App linkNu på Google Play

Vognmanden

SCT Transport kæmper for chaufføren

7. februar 2017 - 02:00

Danmarks største transportvirksomhed på entreprenørkørsel, SCT Transport, kører nu aktivt ind i kampen for at tiltrække flere chauffører til branchen.

 

Baggrunden er, at færre chauffører sætter sig bag rattet i lastbilernes førerhuse landet over.

En ny opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarkedets Rekruttering viser nemlig, at virksomheder i transportbranchen har søgt efter nye chauffører knap 400 gange i løbet af 2016, en efterspørgsel der vil fortsætte i 2017.

 

Task force

For at imødekomme og ændre den negative tendens, har SCT Transport nedsat en intern task force for at diskutere udfordringen og forstærke arbejdskulturen, så man både kan tiltrække og fastholde medarbejdere.

 

- Hos SCT har vi bemærket den triste tendens, så selvom der er gang i forretningen og masser af opgaver, har vi enkelte lastbiler, der ikke er ude at køre, fordi vi ikke kan finde kvalificerede chauffører til dem. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over, og vi gør alt for at vende den udvikling. Vi har derfor nedsat en task force med 20 af vores chauffører, så vi kan blive klogere på, hvor vi skal sætte ind, siger Hanne Bødker-Petersen, administrerende direktør i SCT Transport

Vi skal kigge indad

Hun tilføjer:

- Hvis vi skal knække den her kurve på mangel af chauffører, bliver vi som branche nødt til at kigge indad og undersøge, hvad vi skal gøre bedre.

 

SCT Transport er Danmarks største transportvirksomhed på entreprenørkørsel, og de grønne lastbiler kører især i Københavnsområdet, hvor de bl.a. arbejder med store projekter som udbygningen af metroen og store erhvervs- og boligbyggerier.

 

Se mulighederne

Hos SCT Transport ved man godt, at det handler om mere end løn, men man er dog alligevel overrasket over, at så få unge kender til karrieremulighederne som chauffør, og det skal ændres.

 

- Vi skal være bedre til at fortælle de unge mennesker med interesse for transportområdet, at man som ung chauffør har gode muligheder for at udvikle sig hurtigt og tilrettelægge en god karrierevej med løbende uddannelse i at håndtere højteknologisk udstyr, som f.eks. kraner, fortsætter Hanne Bødker-Petersen.

For mange chauffører er lastbilen mere end bare end vogn. Den gode chauffør, som SCT Transport har rigtig mange af, tager ejerskab på driften af bilen og derfor taler Hanne Bødker-Petersen ofte om lastbilen som en ”købmandsforretning”. Vilje og engagement har derfor stor indflydelse på det gode resultat, som udmønter sig for både chauffør og virksomhed.

Læst i alt:

18 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger