23. juni 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Selskab dømt for manipulation

23. juni 2017 - 02:50

Et irsk transportselskab er idømt en bøde på 85.500 kr. for manipulation med fartbegrænseren og tachografen på et af selskabets lastbiler.

 

I begyndelsen af september sidste år blev den pågældende lastbil standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd i Padborg. Bilen blev ført af en 44-årig irsk chauffør, og under kontrollen opstod der mistanke om manipulation.

- Chaufføren fik pludselig trang til at gå på toilettet. Men inden han fik lov at gå, blev han grundigt undersøgt af folkene fra Tungvognscenter Syd, der fandt en magnet i hans ene sko, fortæller specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi.

Papir sagde hvil, GPS meldte kørsel

Som en del af efterforskningen undersøgte Tungvognscenter Syd også lastbilens GPS-enhed.

 

- GPS-oplysningerne og chaufførens diagramark, der optegner chaufførens kørsel og hviletid, stemte som udgangspunkt overens. Men i nogle tilfælde fortsatte GPS’en, mens der på diagramarket blev optegnet hvil. I disse tilfælde blev der dømt for, at chaufføren havde manipuleret tachografen og fartbegrænseren med magneten, forklarer Pernille Moesborg.

 

Samlet bøde

Nu har Retten i Sønderborg netop afsagt dom i sagen.

Det irske selskab er dømt for, at chaufføren i tre tilfælde har manipuleret med tachografen, så den optegnede hviletid, selvom lastbilen kørte. Samtidig blev fartbegrænseren manipuleret, så lastbilen kunne køre for hurtigt. Selskabet er også dømt for, at chaufføren i fire tilfælde har overtrådt reglerne om køre- hviletid. Det udløser den samlede bøde på 85.500 kr. til selskabet.

På et senere tidspunkt føres en tilsvarende sag mod chaufføren.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger