28. oktober 2019 - 13:06

App linkNu på Google Play

Selvkørende svenskere får 25 mio. dollars

28. oktober 2019 - 13:06

Det svenske selskab Einride har haft held til at rejse ny kapital for 25 millioner dollars (168 mio. kr.). Bag investeringerne står en række internationale teknologi- og kapitalkoncerner.

 

Pengeindsprøjtningen skal både styrke den organisatoriske vækst og fortsatte udvikling af Einrides software-platform, såvel som yderligere udrulning af Einrides koncept for selvkørende køretøjer til yderligere samarbejdspartnere.

 

»Vores ambition er at omvælte transportbranchen, og dette bringer os skridt nærmere det mål. Investeringen vil gøre det muligt for os at starte ekspansionen i USA og at møde den stigende efterspørgsel fra kunder,« siger Robert Falck, adm. direktør og en af grundlæggerne af Einride.

 

Einride blev stiftet i 2016 af Robert Falck, Linnéa Kornehed and Filip Lilja. Det svenske selskab udvikler autonome, elektriske transportsystemer.

I maj 2019 indsatte Einride den første selvkørende, elektriske lastbil i samarbejde med DB Schenker i Jönköping, hvor en selvkørende lastbil døbt ”T-Pod” blev indsat i et testforsøg til at køre mellem to terminaler på en rute af nogle få hundrede meter.

 

Det er anden gang i verdenshistorien, at en selvkørende lastbil indsættes på offentlig vej. Den elektriske T-Pod baserer sig på en DAF CF, som er ombygget på et ukendt sted i Sverige.

Læst i alt:

781 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger