Shell

21. september 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Nu kan danske virksomheder køre på CO2-kompenseret brændstof

Nu kan danske virksomheder køre på CO2-kompenseret brændstof

21. september 2020 - 01:44

Danske virksomheder får nu mulighed for at CO2-kompensere det brændstof, de tanker på lastbiler, maskiner og køretøjer eller får leveret til hjemmetanken. Ligesom du f.eks. kan kompensere flyrejsen, åbner energiselskabet DCC Energi, der driver Shell-tankstationerne, nu op for kompensering af brændstof gennem bevarelse af truet skov og træplantning.

 

Fra den 14. september kan alle danske virksomheder og kommuner køre CO2-kompenseret, når de tanker Shell brændstof på lastbilen, bussen, gummigeden eller traktoren. Som det første energiselskab herhjemme lancerer DCC Energi nu muligheden for at CO2-kompensere brændstofforbrug via CO2-kreditter fra store, certificerede skov- og naturbevarelsesprojekter .

 

»I en virkelighed, hvor bl.a. mange transportvirksomheder endnu ikke har mulighed for at udskifte vognparken med f.eks. et eldrevet alternativ, er CO2-kompensering af brændstoffet en her-og-nu mulighed for at gøre noget i forhold til ens uundgåelige udledning,« forklarer Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

»Vi står midt i en stor omstilling til en mere bæredygtig energiforsyning. Men der er fortsat mange i Danmark, der er afhængige af deres almindelige bil eller lastbiler for at få hverdagen eller forretningen til at hænge sammen. Derfor giver det god mening at introducere CO2-kompensering af brændstof som en ny mulighed for både virksomheder og private bilister. I det omfang du ikke kan undgå eller reducere din CO2-udledning, er kompensering både oplagt og et skridt i den rigtige retning,« forklarer han.

Dækker Shell brændstof i hele Europa

Muligheden for CO2-kompensering gælder det Shell.-brændstof, som DCC Energi sælger i Danmark. Herunder brændstof på de 232 Shell tankstationer samt brændstof leveret direkte til virksomheder, kommuner og private husstande. På tankstationerne kræver det i første omgang et brændstofkort til Shell, hvis man vil CO2-kompensere brændstoffet. Også ved europæiske transporter vil brændstof købt med et Shell Card Erhverv blive CO2-kompenseret.

 

»Alle køb af Shell brændstof, som virksomheder indenfor transport- eller byggebranchen lægger hos DCC Energi, kan blive CO2-kompenseret. Får man brændstof leveret til hjemmetank sker det efter aftale med vores sælgere. Tanker man brændstof på vejen med sit erhvervskort, så skal man lige tilmelde sig ordningen online eller kontakte os. Derefter sørger vi for, at alt køb af brændstof via brændstofkortet både herhjemme og på Shell tankstationer i hele Europa er dækket ind,« siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.

Afhængig af produkt koster det mellem 15 og 18 øre ekstra per liter inkl. moms alt efter, om man tanker diesel, GTL eller benzin.

DCC Energis tilbud om CO2-kompensering bygger på store naturprojekter, som Shell har investeret i. Projekterne, der er certificerede under internationalt anerkendte standarder, forebygger skovrydning og genplanter skov. Eksempelvis i Peru og Indonesien, hvor to skovbevaringsprojekter beskytter 1,8 millioner hektar truet skov og vådområde.

Læst i alt:

972 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger