9. marts 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Sibirisk vinter skabte travlhed

9. marts 2018 - 01:44

Af Redaktionen |

Danmark har været en tur i dybfryseren i de sidste par uger. Store dele af landet har været ramt af hård frost og massive snefald, og det har skabt travlhed hos Vejdirektoratets Vintertjeneste, hvor saltspredere og sneryddere har arbejdet i døgndrift for at holde det overordnede vejnet frit og farbart for trafikanterne.  

 

På blot de sidste 14 dage har entreprenørerne i Vejdirektoratets saltbiler spredt 13.289 tons salt på statsvejnettet, hvilket er næsten en fjerdel af den salt, der normalt spredes på en hel vinter herhjemme.  

 

Samtidig har chaufførerne i de store sneryddere kørt på vejene nærmest uafbrudt i de perioder, hvor sneen og fygningen har været værst. Tallene viser, at de på blot 14 dage har udført snerydning i et omfang, der svarer til en tredjedel af en normalvinter.  

»Vi har haft meget travlt. Den sibiriske kulde har virkelig sat folkene i vores Vintertjeneste og de dygtige vognmænd ude på vejene i arbejde«, fortæller vinterservicekoordinator Carina Meldgaard Frandsen fra Vejdirektoratets Vintertjeneste.  

 

Størst travlhed har der været på det overordnede vejnet i de jyske regioner, ikke mindst Syddanmark og Østjylland, hvor der er blevet spredt mest salt, mens statsvejnettet i Hovedstadsområdet er sluppet billigst – vinterens hårdhed taget i betragtning.  

 

»Vi prøver som regel at salte og snerydde vejene om natten og i de allertidligste morgentimer, så vi er væk fra vejene med vores store maskiner, når morgenpendlerne melder sig på banen«, fortæller Carina Meldgaard Frandsen og fortsætter:

»I de sidste par uger har vinteren givet os så store udfordringer med både isslag, snevejr og snefygning, at vi har måttet rykke ud på alle tider af døgnet. Men vi ser frem til foråret og mildere temperaturer, så vi kan blive mere usynlige på vejene igen«.  

 

Fakta:

Samlet set har Vejdirektoratets saltbiler den 5. marts brugt 58.271 tons salt i denne vinter. Det er en lille smule over forbruget på en gennemsnitlig vinter.

 

Saltbilerne er indtil videre blevet aktiveret i det, der svarer til 98 landsdækkende udkald.

 

Eftersom et landsdækkende udkald sender omkring 130 saltbiler på gaderne, så betyder det, at Vejdirektoratet har haft 12.740 enkeltture med saltspredere indtil videre denne vinter.
 

Læst i alt:

998 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger