9. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Sidste udkald: Snart vanker der varebil-bøder

Sidste udkald: Snart vanker der varebil-bøder

9. september 2019 - 01:44

På grund af lange ekspeditionstider hos Færdselsstyrelsen og for sent indsendte ansøgninger har politiet indtil nu blot vejledt om den nye varebil-lov, som trådte i kraft 1. juli. Men fra 1. oktober begynder politiet at give bøder på op til 35.000 kr. ved manglende uddannelsesbevis eller tilladelse.

 

På uddannelsescentret UCplus, der blandt andet udbyder uddannelserne til varebilchauffører, er man overraskede over, hvor massiv vejledningsopgaven har været i kølvandet på den nye lov.

 

»Vi bruger rigtig meget tid på at vejlede vognmænd og chauffører. Mange af de chauffører og vognmænd, vi har i telefonen og på kursus, er usikre på, hvad der gælder for dem, og de bliver overraskede over den økonomiske konsekvens af ikke at kunne fremvise de rette beviser eller tilladelser,« fortæller direktør Jakob Thykier fra UCplus.

Kort om den nye lov:

Loven betyder at chauffører og vognmænd skal gennemføre en kortere uddannelse hvert femte år for lovligt at måtte køre med varer, der vejer mere end 11 kg. i varebil og godskørslen sker for fremmed regning.

 

Vognmanden skal ansøge, omregistrere og have udstedt varebilstilladelser til den enkelte varevogn og knytte varebilens registreringsnummer til varebilstilladelsesnummeret på virk.dk.

 

Manglende uddannelse eller tilladelser udløser bøder på 8000 til 35.000 kr. til vognmanden og op til 4000 kr. for chauffører.

 

Loven trådte i kraft 1. juli, men politiet har i perioden fra 1. juli til 30. september udelukkende vejledt om de nye regler og opfordret til at få varebilstilladelser, registreringer og varebilsuddannelsesbeviser på plads.

 

Politiet har oplyst, at de fra d. 1. oktober begynder at give bøder ved manglende tilladelser og beviser.

 

Politiet har indkøbt kalibreret og godkendte vægte med henblik på at kontrollere, at stykgodsets vægt ikke overstiger 11kg. Kontrollen starter efter 1. oktober 2019

 

Det er muligt at finde mere information på www.varebiluddannelse.dk

 

Læst i alt:

1538 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger