21. april 2022 - 11:30

App linkNu på Google Play

Sikker lastbilparkering i Europa: Nu skal der gøres noget

Sikker lastbilparkering i Europa: Nu skal der gøres noget

21. april 2022 - 11:30

Europa-Kommissionen vedtog, som følge af vejpakken, fornylig en forordning, som slår fast, hvilket minimumsniveau parkeringsområder i EU skal opfylde.

 

De nye EU-standarder og -procedurer skal fremme udviklingen af et netværk af sikre parkeringsområder i hele EU. Initiativet skal forbedre forholdene for chauffører og beskytte dem mod vold og godstyverier fra deres lastbiler.

 

Det skriver Europa-Kommissionen på deres hjemmeside.

 

- Vores vejnet mangler tilstrækkelige sikre og sikre parkeringsområder. Vi tager nu konkrete skridt for at sikre, at professionelle chauffører i EU kan arbejde og hvile under gode forhold langs de europæiske veje. De standarder, vi har vedtaget vil, udover at sikre chauffører adgang til alle nødvendige faciliteter, også gøre det muligt for operatørerne at vælge det sikkerhedsniveau, de har brug for til deres gods og sikre parkeringsområder langs TEN-T-netværket med maksimalt 100 km fra hinanden. Chaufførernes bidrag til samfundet kan ikke overvurderes. Det er vigtigt, at vi tilbyder dem ordentlige og sikre arbejdsforhold, siger EU-kommissær for transport Adina Vălean.

De nye EU-standarder kategoriserer parkeringsområder efter fire sikkerhedsniveauer: bronze, sølv, guld og platin. Dette vil give operatørerne mulighed for at vælge det sikkerhedsniveau, de har brug for i henhold til værdien af de varer, de medbringer.

 

Sikkerhedsstandarden er defineret ud fra fire kriterier: kapacitet, parkeringsplads, ind-/udgangssteder og personaleprocedurer. For eksempel kan et certificeret bronzeparkeringsområde sikre en plads ved hjælp af videoovervågning af visse områder, mens et platinparkeringsområde til enhver tid overvåges af personale på stedet ved hjælp af yderligere sikkerhedsforanstaltninger, såsom nummerpladegenkendelsesteknologi ved ind- og udgangssteder.

 

Uanset sikkerhedsniveauet skal et sikkert parkeringsområde også sikre, at chaufførerne har adgang til alle nødvendige faciliteter, såsom bad, toiletter, faciliteter til køb af mad og drikkevarer samt internetforbindelse.

Efter vedtagelsen af Mobilitetspakke I udgav Europa-Kommissionen (EC) i dag en forordning, som fastlægger det minimumsniveau for service, som sikre og sikre parkeringsområder skal tilbyde professionelle chauffører. Dette omfatter kønsvenlige sanitære faciliteter, indkøbs- og forbrugsmuligheder for mad og drikkevarer, kommunikationsforbindelser (internet), strømforsyning og tilstedeværelsen af nødkontaktpunkter og -procedurer. Derudover er fire sikkerhedsniveauer (Platin, Guld, Sølv og Bronze) defineret og vil blive brugt til at certificere nye og eksisterende sikre og sikre parkeringsområder.

 

Fakta:

 

I 2019 viste en undersøgelse fra Kommissionen, at der mangler 100.000 parkeringspladser til lastbiler, der skal parkere for natten samt en generel mangel på sikre parkeringsområder: af de 300.000 tilgængelige pladser er kun 7.000 placeret i certificerede sikre parkeringsområder.

For at imødekomme efterspørgslen finansierer Kommissionen udviklingen af sikre og sikre parkeringsområder gennem Connecting Europe Facility for Transport (CEF).

Mellem 2014 og 2019 er 65 parkeringsarealer udvalgt til at modtage støtte, enten til opgradering af eksisterende parkeringsarealer eller til opførelse af nye. CEF Transport-indkaldelsen for 2021 stiller yderligere 250 millioner euro til rådighed for at støtte yderligere projekter i hele EU.

Læst i alt:

755 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke