Sikkerhed

8. maj 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

41 kr. for én-vejs tur over ny bro

8. maj 2018 - 02:40

Prisen for at krydse den nye bro over Roskilde Fjord - Kronprinsesse Marys Bro - bliver 14 kroner for biler under 3500 kg og 41 kroner for lastbiler, når broen åbner. Hermed følger priserne de takster, der er angivet i anlægsloven.

 

Udbuddet af betalingsanlægget til Kronprinsesse Marys Bro er i fuld gang, og bestyrelsen i Fjordforbindelsen Frederikssund har på et bestyrelsesmøde 2. maj godkendt det endelige udbudsmateriale for betalingsanlægget til den kommende bro.

 

- Det er vigtigt, at både borgere, virksomheder og de bydende parter på broens betalingsanlæg kender de takster, vi kommer til at operere med. Vi har gjort os umage for at holde de priser, der var forudsætningen i anlægsloven fra 2014, siger Leif Tullberg, formand for bestyrelsen i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Brugerbetaling

- Taksterne er en forudsætning for, at de bydende virksomheder kan afgive tilbud på opgaven med betalingsanlægget. De har nemlig brug for at kende taksterne for at kunne prissætte driften af betalingsanlægget, tilføjer Leif Tullberg.

 

Anlægsloven siger, at broen delvist skal finansieres via brugerbetaling, og at taksterne skal sættes på et niveau, der sikrer en tilbagebetalingstid på maksimalt 40 år. Loven giver mulighed for, at taksterne indeksreguleres i takt med den løbende prisudvikling i samfundet, hvilket bestyrelsen har fravalgt frem til broens åbning.

Ingen lastbiler over gammel bro

Den nye bro ventes færdig i slutningen af 2019. Når broen er bygget færdig, og anlægget tilsluttet, vil den eksisterende bro, Kronprins Frederiks Bro, fortsat kunne benyttes, og borgerne vil fortsat kunne komme gratis over fjorden, så længe køretøjet vejer op til 3500 kg. Tungere trafik vil efter åbning af den nye fjordforbindelse ikke længere kunne benytte Kronprins Frederiks Bro.  

 

Fakta ny bro

Knap 10 km. lang 4-sporet motortrafikvej, syd for Frederikssund.

Hertil knap 1,4 km. højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Betalingsanlægget bliver første free flow betalingsanlæg i Danmark.

Samlede budget på cirka 2 mia. kr.

Ny fjordforbindelse og betalingsanlæg ventes åbnet ultimo 2019.

Læst i alt:

15 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger