23948sdkhjf

55 år med vejgods

Fugleflugtslinjen sejler millioner af fragtenheder, biler og passagerer mellem Danmark og Tyskland.

Scandlines rundede i går, 14. maj, de første 55 år med Fugleflugtslinjen - færgeruten over Femern Bælt mellem Rødby og Puttgarden.

Og siden 1872 har rederiet således fragtet millioner af lastbiler, personbiler, passagerer og chauffører mellem Danmark og Tyskland samt Danmark og Sverige.

Fordelt på over 90.000 afgange - via 13 færger - transporterede Scandlines i 2017 i alt 1,1 million fragtenheder, 56.000 busser, 3,1 millioner personbiler og 15 millioner passagerer på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.  

 

Kongeønske i 1454

Idéen til en færgerute over Femern Bælt er dog noget ældre: Allerede i 1454 udtrykte den danske Kong Christian I ønske om at etablere en færgeforbindelse mellem Danmark og Tyskland, da han fandt rejsen via landevejen over Fyn og Jylland ”grumme langweilig”.

Over 500 år og flere krige senere blev den danske monarks drøm endelig virkelighed. 14. maj 1963 indviede den danske Kong Frederik IX og den tyske forbundspræsident Heinrich Lübke færgeruten.

Præcis klokken 11:27 sprængte M/F Kong Frederik det bånd, der var spændt ud mellem havnemolerne i Rødby. Det samme skete klokken 13:38 i Puttgarden. Dermed var den lige linje til kontinentet åbnet, og porten mellem Skandinavien og Vesteuropa en realitet.

 

45 minutters tur

Hver halve time, døgnet rundt, året rundt, afgår der en færge fra både Rødby og Puttgarden, der på 45 minutter forbinder de to lande. Det bliver nu til over 34.000 afgange om året på Femern Bælt – i det første år på Fugleflugtslinjen lå antallet dog på 8.524.

Alene i 2017 transporterede Scandlines i alt 2,5 millioner køretøjer og over 7,6 millioner passagerer på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock og er dermed en afgørende del af den europæiske infrastruktur.

Om Scandlines

Symbol på et historisk tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen er effektiv og pålidelig transportservice til både fragtkunder og passagerer.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125