Sikkerhed

16. februar 2018 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ændret trafik Skanderborg - Aarhus

16. februar 2018 - 02:15

I morgen, lørdag, begynder Vejdirektoratets entreprenør endnu en omlægning af trafikken i forbindelse med udbygningen af E45 mellem Skanderborg og Aarhus fra fire til seks spor.

Entreprenøren begynder således forarbejdet med at udvide motorvejen mellem Skanderborg V og motorvejskryds Aarhus S - i nordgående retning.

 

Fuld styrke frem til sommerferien

Forberedelsen af det omfattende vejarbejde begynder i morgen kl. 16 og varer frem til tirsdag 20. februar kl. 6. Trafikken flyttes til nødsporet og det langsomme spor. Det indledende arbejde omfatter blandt andet ny afstribning og nye skilte.

 

- Vores entreprenør omlægger nu den sidste etape i denne omgang, og dermed arbejder de for fuld styrke fra nu til sommerferien, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Kun ét spor - 80 km/t.

I perioder under forberedelsesarbejdet er kun ét kørespor farbart. Det drejer sig om følgende tidspunkter:

Lørdag 17. februar kl. 16 til søndag 18. februar kl. 10. Søndag 18. februar kl. 17 til mandag 19. februar kl. 6. Mandag 19. februar kl. 19. til tirsdag 20. februar kl. 6.

 

Da arbejdet falder sammen med afslutningen på vinterferien, må trafikanter i nordgående retning forvente længere køretid. Der er risiko for kødannelse og forlænget rejsetid på op til 20 minutter lørdag i tidsrummet kl. 16-19 samt søndag fra kl. 9-10 og 17-19.

 

Fremadrettet er fartgrænsen 80 km/t ved vejarbejdet.

Trafik steget 25 procent

I perioden fra 2010 til 2016 er trafikken steget med 25 procent. Derfor giver udvidelsen fra fire til seks motorvejsspor hurtigere og mere sikker trafik på strækningen.

 

Normalt udbygges en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Vejdirektoratets entreprenør arbejder i midterrabatten, meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet.    

Hjemmeside og app

Arbejdet kan følges på Vejdirektoratets hjemmeside​, og trafikanter får tilsendt push-beskeder via Vejdirektoratets TrafikInfo app, så de hele tiden er opdateret på, hvad der sker på strækningen.

Læst i alt:

24 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger