Sikkerhed

13. december 2019 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Bedre natur langs veje og spor

Bedre natur langs veje og spor

13. december 2019 - 02:40

Transportminister Benny Engelbrecht sætter gang i en analyse, der skal afdække, hvordan Banedanmark og Vejdirektoratet bedst muligt kan forbedre biodiversiteten langs landets veje og jernbaner.

Banedanmark og Vejdirektoratet råder over store arealer (henholdsvis 6.644 hektar og 7.260 ubefæstede hektar), som vil have gavn af en styrket indsats for biodiversitet.

 

Begge styrelser arbejder allerede i dag med biodiversitet ved at have fokus på fauna og flora både i den daglige drift af deres arealer og i forbindelse med større anlægsprojekter. Transportminister Benny Engelbrecht mener dog, at vi på transportområdet kan blive endnu bedre.

Roundup

- Som grøn transportminister er jeg optaget af, at vi passer på og genopretter vores natur. Det er også baggrunden for, at jeg har bedt Banedanmark og Vejdirektoratet om at udarbejde en analyse af, hvordan vi bedst muligt kan fremme biodiversiteten på vej- og baneområdet, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

 

Udover at afdække hvilke initiativer, der bedst styrker biodiversiteten på transportområdet, vil analysen se på, hvordan anvendelsen af sprøjtemidlet glyphosat (Roundup) kan blive nedbragt, uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden. Det er nemlig vigtigt for sikkerheden, at man effektivt kan fjerne bevoksning i og omkring jernbanesporene og vejbanerne.

Konkrete initiativer

Både Banedanmark og Vejdirektoratet har peget på en række konkrete initiativer, som vil kunne styrke biodiversiteten på deres respektive arealer. Det gælder blandt andet:

 

Etablering af grusarealer på sydvendte skråninger, som kan danne rammer for ynglepladser for markfirben og insekter, plantning af ønskede arter, hyppigere bevoksningspleje, yderligere etablering af ynglesteder og faunapassager, styrkede spredningskorridorer, bekæmpelse af invasive arter, grønnere anlæg af ny infrastruktur, der kan fremme biodiversiteten, formidling af viden om grønnere infrastruktur til myndigheder, rådgivere, andre infrastrukturejere og relevante aktører.

Transportministeren ønsker at få klarlagt, hvilke initiativer, der vurderes at være de bedste i forhold til at styrke biodiversiteten på transportområdet.

 

Analysens resultater forventes at foreligge endeligt primo 2021.

Læst i alt:

1438 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger