Sikkerhed

2. januar 2018 - 02:57

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Billigere over Storebæltsbroen

2. januar 2018 - 02:57

Fra 1. januar 2018 har Sund & Bælt sænket priserne for at køre over Storebæltsbroen, hvis bilisterne ellers benytte de grønne BroBizz-baner.


Glad minister

- Storebæltsforbindelsen er en af Danmarks vigtigste hovedfærdselsårer, når det handler om at binde landsdelene sammen. Derfor er jeg også meget glad for, at vi nu sænker priserne, så det bliver lettere for danskerne at krydse bæltet, når de skal til og fra job eller besøge familie og venner. Samtidig er det godt for væksten, når erhvervslivet nemt og billigt kan få deres varer frem. Det kommer hele landet til gode, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).


15 procent rabat

Vognmænd, chauffører og privatbilister, der passerer via betalingsanlæggets grønne BroBizz-baner, sparer således ekstra 15 procent på regningen - foruden de 5 procent, de sparerede før nytår.


Før nytår benyttede dagligt mere end 35.000 køretøjer forbindelsen, og det tal ventes at stige med op til 4.500 køretøjer i døgnet, når de lavere priser er endeligt implementeret.


Flere biler

For at sikre, at turen gennem betalingsanlægget også fremover bliver så nem og hurtig som mulig, er de nye lave priser betinget af automatisk betaling med eksempelvis BroBizz. Det øger kapaciteten i anlægget med 300 til 400 biler i timen pr. retning, når nummerpladegenkendelse også er implementeret til foråret.
Storebælts hjemmeside oplyser mere om de nye priser og automatisk betaling med Bizz eller via nummerpladegenkendelse.

Billigere belysning
Sund & Bælt har op til nytår forsøgsvist benyttet en ny grøn og energibesparende LED-belysning, der bruger markant mindre strøm end den nuværende konstruktionsbelysning. Nu vurderes det, om LED-projektørerne kan bruges flere steder på forbindelsen over Storebælt.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger