Sikkerhed

27. juni 2017 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Tunnel mellem DK og S ?

27. juni 2017 - 02:45

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet begynder nu samarbejde med svenske myndigheder om en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

 

Udgangspunktet er tanken om, at en fast HH-forbindelse kan øge tilgængeligheden og binde Øresundsregionens erhvervsliv og arbejdsmarkeder tættere sammen. Til gavn for hovedstadsområdet og dermed styrke Danmarks muligheder for at skabe vækst og velstand.

 

Det ventes at tage tre år at gennemføre den strategiske analyse, der blandt andet afprøver den økonomiske holdbarhed af en fast HH-forbindelse. Analysen omfatter både en ren vejforbindelse og en vej- og baneforbindelse for persontog.

Brugerbetaling

Udgangspunktet for analysen er, at en fast HH-forbindelse skal finansieres af brugerne. Det gælder også nødvendige udvidelser af infrastrukturen på land, der skal undersøges nærmere. Ring 5 er ikke en forudsætning for en fast HH-forbindelse og indgår ikke i projektet.

 

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) ser positivt på idéen:

- Det tegner til, at der er gode muligheder for at bygge og finansiere en fast HH-forbindelse med brugerbetaling, som man kender det fra Storebælt og Øresund. Det skal vi nu have undersøgt nærmere i en strategisk analyse sammen med svenskerne. Der er især gode perspektiver i en ren vejforbindelse, som ser ud til at have en solid business case. Efter svensk ønske undersøger vi også en baneforbindelse for persontog. Så må vi efterfølgende drøfte de forskellige modeller og risikodelingen med svenskerne.

Vækst og velstand

Ole Birk Olesen tilføjer:

- Det spændende ved en HH-forbindelse er netop, at projektet kan være med til at skabe vækst og velstand, uden at man tager midler fra andre gode projekter. Det synes jeg, er sund fornuft, og derfor er jeg glad for, at vi nu får belyst projektet nærmere.

 

Den strategiske analyse kommer i forlængelse af en indledende dansk-svensk undersøgelse om rejsende og transporter over Øresund.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger