Sikkerhed

2. oktober 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Delvis vejudvidelse færdig

2. oktober 2018 - 02:45

I sidste uge blev strækningen på motorvejen åbnet i tre spor i nordgående retning, og i dag åbner alle tre spor i sydlig retning på Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S.

 

- Vi forventer, at det bliver meget nemmere at være trafikant på Østjyske Motorvej. I nordgående retning har vi oplevet en markant forbedring ved at tage det tredje spor i brug. Trafikanterne kommer hurtigere frem og oplever ikke myldretidskørslen på samme måde som før. Det er en fornøjelse at køre på strækningen nu, hvor der er plads til den trafikmængde, der reelt er på E45, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

Rekordtid

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og Vejdirektoratets entreprenør, Arkil, har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre udbygningen af E45 mellem Skanderborg S og Aarhus S.

 

- Takket være en ekstraordinær indsats fra alle involverede parter – entreprenører, underentreprenører og bygherren – er det lykkedes at komme i mål på rekordtid med et komprimeret og logistisk udfordrende projekt. Det har været en stor tilfredsstillelse at udføre et projekt, der er til gavn for infrastrukturudfordringerne i det østlige Jylland, siger projektchef Bo Nielsen, Arkil.  

130 km/t

Strækningen er dog ikke helt færdig. Motorvejen mangler det øverste slidlag, og det bliver lagt på, når asfaltsæsonen starter igen i foråret 2019.

 

- Det er på lånt tid, at trafikanterne har de ekstra spor. Vi kommer tilbage med arbejder på motorvejen for at øge kørekomforten med et godt slidlag. Indtil videre kan trafikanterne dog nyde den ekstra plads på strækningen, slutter Robin Højen Madsen.

 

Øget trafik

I perioden 2010 - 2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S. De nye motorvejsspor giver hurtigere og mere sikker kørsel på strækningen. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat. Normalt udbygges en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning er udbygningen fra fire til seks spor sket i midterrabatten.

Læst i alt:

22 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger