Sikkerhed

10. november 2017 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

DK’s første betalingsanlæg klar til udbud

10. november 2017 - 02:40

Fjordforbindelsen Frederikssund er klar til at finde den leverandør, der skal stå for Danmarks første freeflow betalingsanlæg – et betalingsanlæg uden bomme hvor bilister ikke sænker farten ved passage.

Anlægget etableres ved Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord, der åbner i slutningen af 2019.

 

Materiale og høring

Fjordforbindelsen Frederikssund starter nu udbudsprocessen for at finde leverandøren til projektet med et free flow betalingsanlæg på en vejstrækning. Udbudsmaterialet er netop blevet tilgængeligt på Leverandørportalen.

 

Forud for udbudsprocessen har Fjordforbindelsen Frederikssund i løbet af sommeren gennemført en markedshøring, og i oktober var der informationsmøde om udbudsprocessen. Den konkurrenceprægede dialog med potentielle leverandører er valgt for at finde de bedste løsninger til Danmarks første free flow betalingsanlæg.

Høje forventninger

- Vi har høje forventninger til udbudsprocessen, som vi nu sætter i gang. I vores bestræbelser på at finde de bedste løsninger til betalingsanlægget ved Kronprinsesse Marys Bro har vi i forberedelsen af udbuddet haft en god og givtig dialog med potentielle tilbudsgivere. Vi ser frem til den videre proces, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

 

Fjordforbindelsen forventer at prækvalificere fem tilbudsgivere inden jul til deltagelse i den videre udbudsproces. I foråret 2018 ventes to dialogrunder med henblik på kontraktindgåelse i august 2018.

Fakta

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 kilometer lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund og knap 1,4 kilometer lang højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

 

Kronprinsesse Marys Bro blive en betalingsbro. Betalingsanlægget bliver landets første free flow betalingsanlæg.

Projektets samlede budget udgør cirka 2 mia. kr., og den nye fjordforbindelse og tilhørende betalingsanlæg ventes åbnet ultimo 2019.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger