Sikkerhed

8. oktober 2020 - 01:41

App linkNu på Google Play

Effektiv håndvask – også på farten

Effektiv håndvask – også på farten

8. oktober 2020 - 01:41

Rasmus Haargaard

Grundig håndhygiejne har altid været en god ide - men det seneste halve år har der været ekstra fokus på renlighed, og det har både chauffører, transportfirmaer og forhandlere oplevet.

 

Corona-virussen Covid-19 har skærpet kravene til chaufførernes rutiner, og Arbejdstilsynet har iværksat kontrolaktioner netop med det formål at undersøge, om vognmænd og chauffører lever op til deres ansvar på området.

 

Et af de firmaer, der har indkøbt nye redskaber for at styrke hygiejne-indsatsen, er Vendelbo Spedition, som har udstyret alle lastbiler med de gængse værnemidler såsom masker, handsker og håndsprit - samt en mobil håndvask som det seneste tiltag.

 

»En ordentlig håndhygiejne er en af grundforudsætningerne i kampen mod en øget smittespredning i den verserende pandemi. Vores chauffører træffer mange mennesker i løbet af en arbejdsdag, ligesom de naturligvis får berøring med mange forskellige overflader som f.eks. fra godset, ved læsning og losning samt ved besøg på tankstationer og lignende,« forklarer Martin Lynnerup, materiel-ansvarlig hos Vendelbo Spedition.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bruger sprit "ude" og håndvask "hjemme". Men med en mobil håndvask i bilen får chaufførerne mulighed for også at vaske effektivt hænder på de lange arbejdsdage i lastbilen.

 

»En grundforudsætning for at kunne yde en sikker omgang med andre mennesker er naturligvis den helt fundamentale "egen sikkerhed". Og et af værdiordene i Vendelbo Spedition er ordentlighed – at optræde ordentligt og med respekt i samværet med andre mennesker, at udføre opgaverne ordentligt og at opføre sig ordentligt i trafikken,« fastslår Martin Lynnerup.

 

Vendelbo Spedition har indkøbt de mobile håndvasker af mærket Shouldersink, som hverken kræver strøm eller vandtilslutning, da den har indbygget beholder. Håndvasken forhandles af firmaet Klartek, som har oplevet stigende interesse for hygiejneprodukter til lastbiler i det seneste halve år.

»Det har vi. Der har været størst interesse for håndsprit og desinficerende wipes (renseservietter, red.). Der har også været flere forespørgsler på sprit til desinficering af overflader, farten samt vores mobile håndvask,« fortæller Jens Kjærsgaard Jensen fra Klartek.

Læst i alt:

2601 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger