Sikkerhed

8. juni 2018 - 02:43

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Færre kommer til skade

8. juni 2018 - 02:43

 

 

Sidste år skete der knap 3.000 trafikulykker, hvor én eller flere personer blev dræbt eller kom til skade. Det er det laveste antal ulykker med personskade i de sidste ti år, viser nye tal fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

 

Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets afdeling for trafiksikkerhed:

- Der kan være mange forklaringer på den positive udvikling. Vejnettet forbedres løbende - der bygges blandt andet rundkørsler og venstresvingsbaner, fjernes faste genstande og oversigtsforhold forbedres. Derudover bidrager kampagner, daglige trafikmeldinger, løbende vedligehold af asfalten og hurtige udbedringer af skader på skilte og autoværn til trafiksikkerheden. Vi skal desuden huske, at trafiksikkerhed ikke kun handler om de indsatser, som Vejdirektoratet, politiet, kommunerne og Rådet for Sikker Trafik laver. Det handler også om, at trafikanterne har et ansvar for at vise hensyn til hinanden.

175 dræbte

Med 175 dræbte i trafikken i 2017 ligger tallet på niveau med udviklingen for de seneste fem år. Men antallet af dræbte er mere end halveret siden 2008, og samme tendens gør sig gældende for tilskadekomne i trafikken.

Derimod ses en stagnerende tendens, når det gælder ulykker, hvor der alene sker materiel skade. Der sker således tre gange så mange skader på køretøjer - som på trafikanter - ifølge ulykkesstatistikken.

 

Mænd oftere dræbt

Tre gange så mange mænd som kvinder blev dræbt i trafikken i 2017. Også langt flere mænd, end kvinder, kommer alvorligt til skade i trafikulykker, mens kønnene ligner hinanden mere, når det gælder lettere skader.

 

- Der er en tydelig tendens til, at mænd i endnu højere grad end tidligere er overrepræsenterede i dødsulykkerne. Hvor der for få år siden var to dræbte mænd for hver trafikdræbt kvinde, er der nu tre dræbte mænd for hver dræbt kvinde. Vi ved fra tidligere undersøgelser, blandt andet fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, at mænd ofte er mere risikovillige i deres kørsel. Det kan være en del af forklaringen, tilføjer Marianne Foldberg Steffensen.

 

Flere mænd end kvinder kommer til skade på motoriserede køretøjer, mens kønnene er mere ens, når det gælder cyklister og fodgængere.

Køn og transportmiddel

Fortsat flest trafikanter kommer til skade i en personbil. Det gælder for 44 procent af de dræbte og tilskadekomne i 2017. Cyklister udgør 24 procent af de dræbte og tilskadekomne i 2017, mens fodgængere udgør 13 procent.

Mange ulykker med tilskadekomne eller dræbte sker på lige vejstrækninger og i kryds.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger