Sikkerhed

31. marts 2017 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

For høj fart i halvdelen af dødsulykker

31. marts 2017 - 02:15

Der for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. Fra mandag vil en kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og 85 kommuner have flere til at overholde fartgrænserne.

Politiet bakker op med kontrol, og trafikofre vil via radioen opfordre bilister til at sænke farten.

 

Største dræber i trafikken

Fra 2011 til 2015 har 938 mennesker mistet livet i trafikken, og 9.593 personer er kommet alvorligt til skade. I omkring halvdelen af trafikulykkerne blev der kørt for stærkt i forhold til fartgrænsen eller forholdene på vejen, viser undersøgelser af dødsulykkerne, ifølgeVejdirektoratet.

For høj fart er dermed den største dræber i trafikken.

 

- Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af mennesker, der kommer til skade eller mister livet. Hvis flere overholder fartgrænserne eller sænker farten, når vejen svinger eller vejret er dårligt, så kunne mange menneskeliv reddes hvert år, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Trafikofre beder bilister sænke farten

Bilisterne vil møde kampagnen Sænk Farten - før det er for Sent kan fra mandag 3. april i tv, på sociale medier, i radioen og på cirka 6.500 plakater langs vejene.

Hvis flere skal overleve i trafikken, er det vigtig, at endnu flere overholder fartgrænserne. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning i en kritisk situation.

 

Derfor går kampagnen i år nye veje og lader personer, der har haft en fartulykke tæt inde på livet, tale direkte til bilisterne via radiospot i hele landet.

Mistede bror i 2010

En af personerne med ylykker tæt inde på livet er Kristina Vestergaard fra Holstebro. I 2010 mistede hun sin bror, der kørte galt på grund af for høj fart.

 

- Det er seks år siden, han døde, og jeg tænker på ham hver dag. Jeg fortæller dig det her, fordi jeg håber, at du vil passe på dig selv. Sænk Farten før det er for sent, siger Kristina Vestergaard i radiospottet, der i løbet af fartkampagnen vil blive sendt på radiokanaler over hele landet.

Fartkontrol

Politiet bakker op om fartkampagnen med fartkontrol i hele landet fra 18. - 23. april. Fartkontrollen skal både stoppe dem, der kører for stærkt, og huske alle andre på at holde øje med deres fart.

 

- Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis folk havde overholdt fartgrænserne eller kørt efter forholdene. Hastighed er et vigtig indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger