Sikkerhed

21. december 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Håndholdt er fortsat ok

21. december 2018 - 02:40

DTL – Danske Vognmænds konsulent Finn Bjerremand, sekretær for DTL’s specialforening Kran Blok Erfa, oplyser, at førere af følgebiler og særtransporter fortsat kan bruge håndholdt mikrofon under særtransport.

 

Meldingen kommer, efter at Folketinget 13. december 2018 vedtog en ændring af færdselsloven. Ændringen betyder, at der indføres klip i kørekortet, hvis chauffører fremover bruger håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

Samtidig hæves bødestraffen fra 1.500 til 2.000 kr.

 

Undtagelse 

Forbuddet gælder dog ikke for politiets, redningsberedskabets, redningskorps᾽ eller ambulanceføreres brug af håndholdt mikrofon, der er tilkoblet fastmonteret teleudstyr, hvis brugen er nødvendig af hensyn til de pågældende enheders arbejde.

 

Undtagelsen gælder også for erhvervschaufførers brug af håndholdt mikrofon, der er tilkoblet fastmonteret teleudstyr, hvis brugen er nødvendig af hensyn til erhvervsmæssig transport.

Undtagelsesbestemmelsen er kun gældende, hvis benyttelse af udstyret er nødvendigt af hensyn til erhvervschaufførers udførelse af deres transportopgaver.

Hyggesnak: Brug håndfri

Bestemmelsen giver således ikke chauffører adgang til i almindelighed at benytte det omhandlede håndholdte udstyr. Det kan f.eks. ikke anses for nødvendigt af hensyn til udførelse af de pågældendes arbejde, hvis der er en anden person (kollega) til stede på førersædet, for hvem det er muligt at foretage den nødvendige kommunikation.

 

Ved samtaler mellem chauffører af social karakter anbefaler DTL - Danske Vognmænd, at der kun anvendes typer med håndfri mikrofon.

Datoen for ikrafttrædelsen af den nye undtagelsesregel fastsættes af transportministeren, og den foreligger ikke endnu.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke