Sikkerhed

14. december 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Håndholdt mobil ’klipper kørekortet'

14. december 2018 - 02:40

Samtlige partier i Folketinget har netop besluttet, at det fremover koster et klip i kørekortet, hvis føreren taler i telefon - eller på anden måde anvender håndholdte kommunikationsapparater - under kørslen.

 

1.500 kroner i bøde er ikke nok. Det mente regeringen og Dansk Folkeparti, da de tidligere på året lagde op til at skærpe reglerne for brug af håndholdt mobil og andre kommunikationsapparater under kørslen.

Forslaget har siden vakt genklang på tværs af Folketingets partier, og i går blev det så besluttet, at det fremover kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man for eksempel taler i telefon eller sender sms’er under kørslen.

Minister: Hensynsløst

- Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning, fortæller transportminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance).

 

Forskning og undersøgelser viser, at risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrer sig om andre ting end at køre bil.

Kør bil når du kører bil

- Jeg bakker 100 procent op om budskabet ”Kør bil, når du kører bil”. Det er farligt for én selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken. Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets, indstiller håndholdt gps eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen, siger ministeren.

 

Lovforslaget træder i kraft i det nye år, når Rigspolitiet er klar til at effektuere ændringen.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger