Sikkerhed

17. august 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Højere bødestraf for defekte bremser

17. august 2018 - 02:45

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) og transportordførerne for regeringspartierne og Dansk Folkeparti vil hæve bødeniveauet for lastbiler, busser og påhængskøretøjer med defekte bremser og andre sikkerhedskritiske fejl - på eksempelvis hjulophæng og styretøj.

 

Ole Birk Olesen samt transportordførerne fra regeringspartierne og Dansk Folkeparti mener, at Færdselsstyrelsens løbende kontrol og politiets kontrol på busser ved Dana Cup sidste sommer og senest ved Smukfest i år viser, at der er behov for at stramme bødestørrelserne på området.

Ensartet niveau

For at sikre et ensartet niveau for tunge køretøjer ønskes bødestraffen for lastbiler og påhængskøretøjer også hævet.

 

- Sikkerheden skal være i orden. Og når det viser sig, at så mange busser kører rundt med alvorlige fejl på bremser, hjulophæng og styretøj, så fortæller det mig, at bøderne ikke er høje nok. Jeg håber derfor, at vi med en hævet bødestørrelse kan sikre, at dét vi så på Smukfest i år ikke gentager sig, siger Ole Birk Olesen.

 

Han har bedt Færdselsstyrelsen om at se nærmere på den konkrete kontrol ved Smukfest, og om der eventuelt er behov for at øge kontrollen med synshallerne.

Aktuelt bødeniveau

I dag pålægges der som udgangspunkt bøde for mangler, herunder defekte bremser, i størrelsesordenen 1000 til 1500 kr. til føreren og 1000 til 3000 kr. til vognmanden. Bødestørrelsen foreslås hævet til et niveau i omegnen af 5000 kr. til føreren og 10.000 kr. til ejeren. Samtidig vil bøden ved gentagne overtrædelser være forhøjet.

 

De nye regler kræver en ændring af færdselsloven, som ventes at træde i kraft 1. juli 2019.

Partierne holder fortsat øje med området for at se, om der fremover er brug for yderligere tiltag.

Læst i alt:

16 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger