Sikkerhed

24. august 2018 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Hurtigere over Storebælt fra 2019

24. august 2018 - 02:30

A/S Storebælt har indgået kontrakt med norske Q-Free om levering af et nyt betalingsanlæg, som fra efteråret 2019 gør det hurtigere og nemmere for bilister at komme over Storebæltsbroen.

 

Efter 20 års virke skal det eksisterende anlæg således fornyes. Målet er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det håndterer den voksende trafikmængde og leverer bedre service til det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz.

 

Over 35.000 daglige bilister

A/S Storebælt ønsker dermed at være på forkant med trafikudviklingen, hvor det nye betalingsanlæg skal håndtere over 35.000 daglige bilister.

 

- Det nye betalingsanlæg bliver en version 2.0. Det betyder, at vi vil kunne give kunderne en endnu bedre serviceoplevelse, end det vi kender til i dag, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Det nye betalingsanlæg får således flere ekspresbaner til de kunder, som benytter PayByPlate eller BroBizz, og hastigheden sættes op til 50 km/t.

 

- Flere og flere af vores kunder vælger automatiske betalingsløsninger, så derfor udvider vi antallet af baner til dem og øger hastigheden. Det betyder samtidig, at vi kan få flere biler gennem betalingsanlægget og dermed reducere ventetiden, fortsætter Jens Kjær Nielsen.

 

Langsigtet investering

Samtidigt med at det nye betalingsanlæg, efter planen, gør det nemmere og hurtigere at passere Storebæltsbroen, bliver det også muligt at reducere anlæggets driftsomkostninger.

 

- Det bliver muligt at ekspedere flere kunder på kortere tid, og med det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling, vil det betyde, at vi kan afvikle den voksende trafikmængde, uden at vores omkostninger stiger. Faktisk forventer vi at reducere driftsomkostningerne væsentligt, når det nye anlæg er taget i brug, tilføjer Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Optakt

A/S Storebælt og leverandøren Q-Free går nu i gang med forberedelserne til det nye betalingsanlæg. I sommeren næste år begynder installationen af det nye udstyr i de første vejbaner, inden det nye anlæg i efteråret 2019 ventes at erstatte det nuværende betalingsanlæg.

Overgangen til det nye betalingsanlæg ventes ikke at påvirke de daglige bilister.

 

Om nyt betalingsanlæg

Øger kapacitet i forhold til BroBizz- eller PayByPlate-kunder. I dag benytter cirka 73 pct. af kunderne disse muligheder for automatisk betaling.

Reducere væsentligt A/S Storebælts driftsomkostninger på betalingsanlægget.

 

Det nye udstyr består bl.a. af et nyt klassifikationssystem, nye kameraer til nummerpladelæsning, LED-skilte over vejbaner og nye terminaler til selvbetjening. Antallet af ekspresbaner udvides fra fire til seks i hver retning.

Læst i alt:

26 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger