Sikkerhed

21. november 2017 - 02:15

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Husk: Fjern is og sne fra bil og trailere

21. november 2017 - 02:15

Brancheorganisationen ITD er på banen med en venlig reminder, efter at den første nattefrost har indfundet sig.

Som chauffør har du ansvaret for at fjerne is fra køretøjet, inden arbejdsdagen påbegyndes, da det er ulovligt at køre med sne og is på toppen af trailerne, lyder det blandt andet fra ITD.

 

- Chaufføren er forpligtet til at fjerne is og sne fra køretøjet efter kolde nætter. Problemet med is på køretøjer opstår særligt, når temperaturen skiftevis er over og under frysepunktet. Det sker eksempelvis om morgenen efter en regnvejrsdag, hvor temperaturen om natten har været under frysepunktet. Regnvand, der er blevet til is, kan resultere i farlige situationer med flyvende is i trafikken, hvis det ikke fjernes, siger Steffen Johannsen, teknisk konsulent i ITD.

Farlige eksempler

Sidste vinter var der flere eksempler på nedfalden is og farlige situationer for den øvrige trafik. ITD opfordrer derfor til, at chauffører fjerner is og sne, selvom det kan være en farlig og besværlig affære.

 

En god hjælp er her de cirka 25 offentlige snebroer, hvor chauffører gratis kan fjerne sne og is fra lastbiler, trækkere og trailere. ITD råder deres medlemsvirksomheder til også at have egne snebroer, da kørslen fra terminalen til nærmeste snebroen kan være farlig for andre trafikanter. Der kan også være kø for at benytte de fælles faciliteter.

Gode råd

ITD har følgende råd til en hensynsfuld vinterkørsel:

 

Sikre dig, at al is og sne er fjernet fra køretøjets tag, inden kørslen påbegyndes. Fjern is og sne på en måde, hvor der ikke er fare for, at du kommer til skade. Is og sne fjernes nemmest fra en snebro.

På presenningssættevogne kan isen bankes fri fra indersiden af sættevognens tag. Brug en kost eller anden genstand, der ikke beskadiger taget. Hvis muligt kan ladet tippes en smule op ved parkering. Så vil regnvandet kunne løbe væk, og der dannes ingen is.

 

Der findes løsninger, som ved parkering kan løfte sættevognens tag op i en vinkel, der ligeledes får regnvandet til at løbe væk. Dette er primært kun en løsning til presenningssættevogne. Spørg din leverandør af sættevogne eller kontakt ITD for yderligere oplysninger.

Læst i alt:

151 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger