Sikkerhed

17. april 2018 - 02:20

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Info-tavler tændes igen

17. april 2018 - 02:20

DTL – Danske Vognmænd ”hilser fornuften velkommen”, efter at transportminister Ole Birk Olesen (LA) meddeler Folketinget, at de elektroniske informationstavler langs Motorring 3 tændes igen inden den kommende sommerferie.

 

- Vi kan forstå, at det sker som følge af den store trafikvækst og den mertrafik på strækningen, som byggeriet af letbanen i Ring 3 forventes at medføre – og at ministeren dermed af helt praktiske årsager vælger alligevel at lukke op for den digitale verden, trods sit oprindelige ønske om at spare 30 millioner på kontoen. Vi kan kun hilse velkomment, at ministeren er kommet til en vis form for fornuft og ser en positiv effekt på trafikafviklingen og på rejsetiderne ved ITS. Det betyder nemlig, at vi bedre kan forebygge den stigende trængsel.

 

Sådan lyder det blandt andet fra DTL’s adm. direktør Erik Østergaard, der allerede for et år siden sagde, at besparelserne på ITS-løsninger i form af variable tavler vil komme til at koste.

Spildt tid på vejen

Det vil give flere spildte timer i trafikken, dårligere afvikling af trafikken, forringe trafiksikkerheden og det vil hæmme den generelle mobilitet og væksten, advarede DTL-direktøren dengang.

Erik Østergaard ser fra vognmændenes side store perspektiver i intelligente transportsystemer – ITS – men han konstaterer, at der er sket alt for lidt med at få ITS rullet ud i landet.

 

- At man nu ovenikøbet fra politisk hold har rullet baglæns, er helt håbløst, så Motorring 3 kan forhåbentlig være en øjenåbner, uddyber DTL-direktøren.

To procent bedre

Der er op til to procents forbedret trafikafvikling at hente ved brug af ITS. Det bliver til rigtig meget trafik over et år.

Derfor er besparelsen på dette område, noget der vil kunne mærkes, mener Erik Østergaard:

 

- Det er særligt hovedstadsområdet der rammes. I forvejen står trafikken ofte stille, og det gamle myldretidsbegreb er for længst overhalet indenom. For reelt er trafikken uhyggelig tæt langt det meste af tiden, langt de fleste dage – letbane eller ej. Det er godt, at ministeren har indset, at det er et meget dumt sted at spare.

Læst i alt:

11 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger