Sikkerhed

24. februar 2017 - 02:17

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Kvik lastbiltrafik

24. februar 2017 - 02:17

Trafikken på Marselis Boulevard i centrum af Aarhus er steget med 25 procent på bare to år. Alligevel viser nye målinger, at det tager kortere tid end tidligere antaget at komme fra Motorvej E45 til Aarhus Havn.

Sådan lyder meldingen til blandt andre vognmænd og chauffører fra Aarhus Havn.

 

2,16 min. ekstra

Aktuelle målinger viser således, at det i den værste myldretid kun tager 2 minutter og 16 sekunder mere at køre de 4,15 kilometer i forhold til tiden med næsten tomme veje omkring midnat.

 

Målinger fra en tilfældig udvalgt uge i februar viser desuden, at det tog op til 5 minutter og 34 sekunder at køre de 4,15 km., da trafikken var tættest torsdag eftermiddag mellem kl. 15 og kl. 16. De der valgte at køre turen natten til fredag, fra kl. 01 til kl. 02, tilbagelagde samme tur på 3 minutter og 18 sekunder.

 

Gennemsnitstiden for alle syv døgn i den pågældende uge viser, at det tager mellem 4 og 5 minutter at køre fra den sidste del af motorvej E45 og frem til havnetunnellen.

Direktør: Ganske gode forhold

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, Aarhus Havn, kalder ovenstående målinger for interessante og måske mytedræbende.

 

- Vi har i årevis levet med, at forskellige aktører gang på gang har talt om, hvor svært det er at komme til Aarhus Havn. Men nu synes jeg for alvor, at vi har fået bevis for vores påstand om, at tilkørselsforholdene til havnen rent faktisk er ganske gode, udtaler havnens direktør.

 

Fortsat tunnel-behov

Jakob Flyvbjerg Christensen påpeger dog, at det ikke må blive en sovepude og et argument for, at der ikke er behov for en Marselis Tunnel.

 

- Marselis Tunnelen er en nødvendighed. Dels fordi der kommer endnu mere trafik i fremtiden i takt med, at vi øger vores godsomsætning, men også fordi passagererne til og fra Mols-Linien kommer til at køre den vej, når færgeterminalen flyttes om nogle år. Og dels er Marselis Tunnelen også en hensyntagen til byens borgere, og således en nødvendighed, fordi Aarhus Havn ligger så bynært som tilfældet er.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen peger i øvrigt på, at de nuværende gode tilkørselsforhold alene er et resultat af den allerede gennemførte 1. etape af Marselis Tunnelen.

Læst i alt:

4 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger