Sikkerhed

29. september 2017 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Langsigtet plan for infrastruktur

29. september 2017 - 02:35

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) stillede under Anlægsdag 2017 skarpt på vigtigheden ved en langsigtet planlægning af fremtidens infrastruktur - for at undgå en stop-go tilgang i anlægsbranchen.

 

I disse år investeres der 119 mia. kr. på jernbaner mv. og ca. 39 mia. kr. på vejene. Der er derfor godt gang i anlægsbranchen, og det ønsker transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen fortsat, at der skal være.

 

Så selvom vi står i en situation, hvor der er begrænset plads til investeringer på transportområdet, er det ifølge ministeren vigtigt, at vi begynder at planlægge fremtidens infrastruktur.

Det var blandt hovedbudskaberne i ministerens tale til Anlægsdag 2017, tirsdag 26. september.

Undgå stop-go

Ole Birk Olesen:

- Regeringen vil med 2025-planen skabe muligheder for en mere langsigtet planlægning af fremtidens infrastruktur. Det vil vi blandt andet for at undgå en stop-go tilgang til anlægsprojekter. En sådan tilgang kan nemlig i nogle perioder føre til jobmangel og arbejdsløshed, mens økonomien i andre perioder risikerer at blive overophedet, hvis der er for meget pres på branchen. I stedet for at løbe den risiko mener jeg, at vi skal skabe de bedste rammer for en langsigtet planlægning.

2025-plan

Ministeren håber derfor, at et flertal af Folketingets partier vil bakke op om regeringens 2025-plan, så der kan blive frigivet 22 mia. kr. til nye investeringer i infrastruktur. De midler vil regeringen bruge til at rette op på fordelingen af transportinvesteringer, så investeringerne fremadrettet bedre afspejler transportens fordeling på vej- og baneområdet, hvor omkring 90 procent foregår på vejene.

 

Veje prioriteres

- Når vi aktuelt ikke har så mange penge til investeringer i landets infrastruktur, må vi se ekstra nøje på, hvordan vi fordeler de relativt mindre beløb, vi har til rådighed. Og regeringen er ikke i tvivl. Når der igen er ledige midler, vil vi bruge pengene på vejene, hvor langt størstedelen af transporten foregår, tilføjer Ole Birk Olesen.

Læst i alt:

10 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger