Sikkerhed

13. september 2019 - 02:38

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Modulvogntog: Bekendtgørelse med 100 nye ruter

Modulvogntog: Bekendtgørelse med 100 nye ruter

13. september 2019 - 02:38

Vejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog i Danmark. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.  

 

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende.  

Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning, blandt andet med punktopstillinger i bilag. Dette skal ses i modsætning til den tidligere bekendtgørelse, der indeholdt flere meget lange punktopstillinger under de paragraffer, der beskriver de tilladte veje og områder.

2008

Forsøget med modulvogntog blev indledt 28. oktober 2008. Siden er vejnettet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, blevet udvidet, og der er kommet flere knudepunkter. De over 60 knudepunkter er en fællesbetegnelse for erhvervsområder, transportcentre, havne, told- og godsregistreringscentre og regulære omkoblingspladser.

 

I forbindelse med revision af ordningen i 2009 (BEK nr. 798 af 24/08/2009) blev der indført en virksomhedsordning, og der indgår nu næsten 200 virksomhedsadresser i de tilladte vejstrækninger / områder. Virksomhedsordningen er en ordning, hvormed et virksomhedsområde og vejnettet frem til virksomheden kan blive godkendt til kørsel med modulvogntog med samtykke fra vejmyndigheden og politiet.

Fakta modulvogntog

Et vogntog på op til 25,25 meter, koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Må samlet veje op til 60 ton, afhængigt af antal aksler.  

 

Kapaciteten af to modulvogntog svarer til tre almindelige vogntog, hvilket mindsker antallet af lastbiltransporter. Formålet for ordningen for modulvogntog er således at øge trafiksikkerhed, forbedre miljø, mindske trængsel samt forbedre produktivitet for transporterhvervet.

Læst i alt:

126 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger