Sikkerhed

23. august 2019 - 02:32

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Bro lukker for tung trafik

Bro lukker for tung trafik

Kronprinsesse Marys Bro set fra syd. Foto: Fjordforbindelsen

23. august 2019 - 02:32

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik 30. september, bliver det mere sikkert for cyklister og fodgængere at færdes på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig kan borgerne i området ved Roskilde Fjord se frem til mindre trafikstøj. Lastbiler over 3.500 kg må nemlig ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro, når først Kronprinsesse Marys Bro åbner.

 

Hver dag kører cirka 1.800 store køretøjer over Kronprins Frederiks Bro, der også benyttes flittigt af cyklister og fodgængere. Men fra 30. september i år er det slut med tung trafik på den 84 år gamle bro. Fremover skal lastbiler over 3.500 kg enten tage den firesporede motortrafikvej over Kronprinsesse Marys Bro eller køre syd om Roskilde Fjord. Ændringen betyder en mere sikker færdsel over Kronprins Frederiks Bro for alle trafikanter.

John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune og bestyrelsesmedlem i Fjordforbindelsen Frederikssund, glæder sig til, at Kronprinsesse Marys Bro åbner:

- Det bliver godt, at vi får flyttet den tunge trafik væk fra den gamle bro. Forhåbentlig betyder det færre uheld, mindre larm og en bedre sammenhæng i byen for de mange cyklister, fodgængere og familier, der bor og færdes i området omkring J.F. Willumsens Vej i Frederikssund.

 

Næsten 6.000 færre køretøjer

Udover at flytte de mange lastbiler væk fra den gamle bro forventer Vejdirektoratet, at åbningen af den nye bro vil aflaste Kronprins Frederiks Bro med op imod 6.000 køretøjer i døgnet i forhold til 2018, hvor der på en hverdag kørte knap 22.000 biler over Kronprins Frederiks Bro i døgnet. Dermed bliver den samlede mængde af trafik omkring J.F. Willumsens Vej også mindre efter 30. september 2019.  

- Når den nye bro åbner, kan vi se frem til mindre trafik og trængsel på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Samtidig får Hornsherred en mere direkte og hurtig adgang til København og Nordsjælland. Det betyder, at borgere og virksomheder ikke længere skal spilde deres tid på at sidde i kø eller tilrettelægge deres hverdag efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro, tilføjer John Schmidt Andersen.

 

Fakta       

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik 30. september 2019, må lastbiler over 3.500 kg ikke længere benytte Kronprins Frederiks Bro.

Køretøjer under 3.500 kg kan fortsat gratis benytte Kronprins Frederiks Bro efter 30. september 2019.

Fra midten af august 2019 kan personer og virksomheder, der planlægger at benytte Kronprinsesse Marys Bro, oprette sig som registreret bruger med en nummerpladekonto på www.fjordpay.dk

Mindre køretid

Vejdirektoratet har med realtidsdata beregnet at:  

 

Kronprinsesse Marys Bro ventes at give tidsbesparelser på 19-31 minutter for personer, der kører i bil fra Skibby til Ballerup/Stenløse/Ølstykke i morgenmyldretid.

Personer, som skal fra Jægerspris til Ballerup/Stenløse/Ølstykke forventes at spare cirka 7-8 minutter i morgenmyldretiden, når de krydser Kronprins Frederiks Bro på grund af mindre trafik på den gamle bro. Tidsbesparelsen vil være omtrent den samme ved at benytte Kronprinsesse Marys Bro.      

 

Personer, der skal fra Skibby til Farum/Hillerød forventes at spare op til 10-22 minutter i morgenmyldretiden, hvis de tager Kronprinsesse Marys Bro.  

Personer, som skal fra Jægerspris til Farum/Hillerød forventes at spare cirka 6 minutter i morgenmyldretiden, når de krydser Kronprins Frederiks Bro på grund af færre køretøjer.

Læst i alt:

112 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger