Sikkerhed

29. marts 2019 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny bro åbner 28. september

29. marts 2019 - 02:40

Kronprinsesse Marys Bro og Fjordlandsvej indvies om knap et halvt år - lørdag 28. september.

 

Byggeriet af den nye forbindelse over Roskilde Fjord begyndte i april 2016, og nu er arbejdet ved at nå til vejs ende.

Indvielsen sker lørdag 28. september 2019 og byder på en officiel indvielse, et broløb og en folkefest, hvor det bliver muligt for alle at komme ud at gå på broen.

 

- Vi glæder os meget til at tage et nyt stykke infrastruktur i brug, og endda lidt tidligere end oprindeligt planlagt. Gennem årtier er der blevet talt om en ny forbindelse, og nu er den her snart. Kronprinsesse Marys Bro bliver et godt alternativ til den trafikerede Kronprins Frederiks Bro og vil give mange trafikanter en nemmere og hurtigere vej over fjorden, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Glad borgmester

Indvielsen planlægges i tæt samarbejde mellem Fjordforbindelsen Frederikssund og Frederikssund Kommune. Fjordforbindelsen Frederikssund står for det officielle arrangement, mens Frederikssund Kommune planlægger en folkefest for alle, der har lyst til at komme tæt på den nye bro.

 

Folkefesten skabes i samarbejde med lokale foreninger og aktører. Allerede nu har Frederikssund Kommune modtaget mange henvendelser fra det lokale foreningsliv og fra kultur- og idrætsinstitutioner, der gerne deltager og bidrager ved indvielsen.

 

John Schmidt Andersen, borgmester i Frederikssund Kommune:

- Det er dejligt, at vi har en dato for indvielse af den nye fjordforbindelse. Broen får stor betydning for rigtig mange mennesker og vil lette deres daglige transport til og fra arbejde. Det har taget mange år at nå hertil, og derfor skal det selvfølgelig fejres, at vi er kommet i mål med et så vigtigt byggeri. Det er også fantastisk at se, at foreningslivet og frivillige kræfter bakker op, og jeg håber, at rigtig mange af kommunens borgere vil deltage i indvielsen.

Løb over broen

Som en del af indvielsen bliver det muligt at løbe over den nye bro. De lokale motions- og løbeklubber Fjordløberne og Out-Run står for broløbet.

Løbeklubberne samarbejder om at kunne tilbyde forskellige distancer, herunder et familieløb.

 

- Broløbet bliver en helt unik mulighed for at løbe hen over Kronprinsesse Marys Bro. Når forbindelsen først er taget i brug, og bilerne kører, bliver det nok lidt sværere at få tilladelse til en løbetur på den smukke bro, så det er nu, vi skal gribe muligheden, siger Fjordløbernes formand, Torben Hansen, der samtidig håber på rigtig stor opbakning til broløbet.

Ny hjemmeside

I april lancerer Fjordforbindelsen Frederikssund, Frederikssund Kommune og de to løbeklubber en ny fælles hjemmeside, hvor man kan følge med i programmet for indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro og Fjordlandsvej. Her vil der også være information om folkefesten og information om tilmelding til broløbet.

 

Motortrafikvejen åbner for trafik mandag 30. september 2019.

 

Fakta ny bro

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund, og knap 1,4 km ligger på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Udover Kronprinsesse Marys Bro består projektet af 16 andre mindre bygværker.

Kronprinsesse Marys Bro bliver en betalingsbro, og betalingsanlægget er det første freeflow-betalingsanlæg i Danmark.

Projektets samlede budget udgør cirka 2 mia. kr.

Læst i alt:

34 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger