Sikkerhed

20. oktober 2017 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Nyt trafiksikkert samarbejde

20. oktober 2017 - 02:35

Trafiksikkerhed har et meget stort fokus hos ITD, som gennem årene har gennemført en række tiltag for at nedbringe antallet af ulykker. Nyeste tiltag er et samarbejde med AMU-Fyn om kørekurser og skadesanalyser af egne skader, så chaufførerne kan blive endnu bedre til deres job.


- Trafiksikkerhed er et væsentligt fokus for os, og vi ønsker at bidrage aktivt til at nedbringe antallet af ulykker. Vi vil gerne påtage os et særligt ansvar for at støtte op om kampen mod færre trafikulykker der, hvor der er en lastbil, trækker eller bus involveret, siger Jørgen Smed, uddannelsesansvarlig hos ITD.


Tre kurser
Det er baggrunden for aftalen med AMU-Fyn, der tilbyder tre særlige kurser til alle gods- og busvognmænd. Det drejer sig om uheldsforebyggelse, skadesanalyse af virksomheden og masterdriveruddannelsen.
Kurserne er primært rettet mod chauffører.
Ud over at det højner trafiksikkerheden, kan der også være god økonomi i at benytte sig af kurserne.


Færre skader, flere penge
Arne H. Hansen, direktør i ITD Forsikringsservice:


- De virksomheder, der har fokus på forebyggelse, vil have færre skader, som vil kunne ses på bundlinjen, i og med at der vil være færre udgifter til både selvrisiko samt øvrige unødige omkostninger ved en bil, der står stille. Oftest følger der også en prisforhøjelse på virksomhedens forsikringer i kølvandet på større skadesudbetalinger. Derfor giver det rigtig god mening at forebygge skader. Vi vil meget gerne have en dialog om, hvorfor skaden skete, og hvad der kan gøres for at undgå, at det gentager sig - det handler typisk meget om adfærd. Gennem en skadesanalyse kan vi skabe et overblik over, hvilke typer af skader virksomheden har haft, og hvor der skal sættes ind for at undgå disse i fremtiden. Det har den sideeffekt, at antallet af ulykker på landevejen vil falde.


Fakta
Kurserne er åbne for alle og afvikles over hele landet. Lignende kurser udbydes ligeledes som AMU-kurser hos DEKRA.

Læst i alt:

3 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger