23948sdkhjf

Rapport: Statsvejnettet 2019

Fokus på trafikudvikling, sikkerhed, støjbekæmpelse og nye løsninger, også klimavenlige, på fremtidens transport.

Vejdirektoratet har netop offentliggjort rapporten ”Statsvejnettet 2019”, der fortæller om tilstanden på de store veje - statsvejene – herhjemme.

Rapporten sætter fokus på områder som trafikudvikling, trafiksikkerhed, nye trafikløsninger, støjbekæmpelse og arbejdet med at finde klimavenlige løsninger på fremtidens transport.

Blandt andet beskriver rapporten de metoder, som Vejdirektoratet arbejder med for at skabe bedre kapacitet på vejnettet i form af kørsel i nødspor, grønne myldretidslinjer og smallere vognbaner.

”Statsvejnettet 2019” fortæller også om Vejdirektoratets arbejde med støjbekæmpelse og initiativer for at skabe en mere klimavenlig drift af statsvejnettet såsom opstilling af el-ladestandere på rastepladser og frembringelse af mere biodiversitet i rabatterne langs de store veje.

Nemt og sikkert frem

På trafiksikkerhedsområdet giver rapporten et overblik over udviklingen i antallet af dræbte og tilskadekomne, ligesom den også rummer beskrivelser af udvalgte emner såsom hastighedskontrol med stærekasser og nye redskaber til indsatsen mod spøgelsesbilisme.

Vejdirektør Jens Holmboe:

- Vi arbejder i Vejdirektoratet hver dag på at hjælpe trafikanterne nemt og sikkert frem gennem et vejnet, hvor trafikken er stigende. Samtidig befinder vi os i et krydsfelt, hvor vi hele tiden forsøger at tage størst mulige hensyn til både mobilitet, miljø og trafiksikkerhed. ”Statsvejnettet 2019” giver et indblik i mange af de tiltag, vi arbejder med for at skabe et vejnet, der både klima-, sikkerheds- og teknologimæssigt er rustet til fremtiden.

Fakta

Rapporten rummer også en række nøgletal og statistikker om udviklingen på de hjemlige veje. Blandt disse kan nævnes:

Vejtrafikken stiger fortsat herhjemme. Dette gælder ikke mindst på motorvejene, hvor trafikken steg med 3,2 procent sidste år og samlet set er øget med 36 procent siden 2010.

Hver eneste dag spilder de danske trafikanter i gennemsnit 335.000 timer på at holde i kø. Forsinkelsen pr. kilometer er klart størst på motorvejene.

171 personer mistede livet i trafikken sidste år Det er det næstlaveste tal, siden Vejdirektoratet begyndte at føre statistik på området. Til gengæld kom 3287 personer til skader i trafikken, hvilket er en stigning i forhold til de sidste fem år.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141