Sikkerhed

22. maj 2018 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Rederi overfører stadigt flere lastbiler

22. maj 2018 - 02:45

Scandlines havde i 2017 en stærk udvikling i fragtsegmentet, som skabte en vækst i trafikvolumen på hele 12 procent.

 

Udviklingen fortsætter også i 2018, hvor stadigt flere fragtkunder vælger turen over rederiets to ruter Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden, hurtigste og korteste tur mellem Skandinavien og det europæiske fastland.

I de første fire måneder af 2018 steg antallet af fragtenheder på Gedser-Rostock således 10,8 procent og 9,3 procent på Rødby-Puttgarden - i forhold til samme periode i 2017.

Nye hybridfærger

I 2016 indsatte Scandlines to nye hybridfærger på Gedser-Rostock. Med plads til 96 lastbiler på to vogndæk er fragtkapaciteten på ruten øget betydeligt.

Indsættelsen af de nye hybridfærger gav Scandlines mulighed for at indsætte M/F Kronprins Frederik, der hidtil havde betjent ruten Gedser-Rostock, som fragtfærge på Rødby-Puttgarden. Desuden sejler fire passagerfærger i halvtimes drift fra begge havne, og lige som M/F Holger Danske sejler med særligt gods, herunder levende dyr.

 

120 afgange dagligt

M/F Kronprins Frederik har en kapacitet på 40 fragtenheden og sejler op til fem hverdage om ugen. En stor del af fragtkunderne benytter overfartstiden på 45 minutter til at holde den lovpligtige pause efter 4,5 timers kørsel. På havnen i Tyskland kan lastbilchaufførerne derfor straks fortsætte turen sydpå og samtidig overholde reglerne for køre- og hviletid.

Kunderne kan hver dag vælge mellem 120 afgange på de to ruter – det bliver årligt til over 42.000 afgange.

- Vi glæder os over at konstatere, at de seneste års millioninvesteringer i grønne initiativer, nye skibe og opgradering af havnene, har kunnet betale sig. Kunderne sætter pris på den effektive og pålidelige transportservice, Scandlines tilbyder, siger Anette Ustrup Svendsen, Head of Corporate Communications hos Scandlines.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger