Sikkerhed

20. marts 2018 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Storebælt: Billigere over via nummerpladen

20. marts 2018 - 02:50

Fra i morgen, onsdag 21. marts, bliver det muligt at betale med nummerpladen på Storebælt.

PayByPlate er navnet på den nye betalingsmulighed, der kan bruges af bilister, som har registreret deres nummerplade hos BroBizz A/S. PayByPlate giver desuden adgang til lavere priser og rabatter på Storebæltsbroen.

 

Lastbiler må vente

Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg, oplyser til Vognmandens Fagblad, at lastbilerne dog først kommer med på den nye betalingsmulighed senest fra næste år, når A/S Storebælt åbner sit nye betalingsanlæg.

 

- Vi skelner ikke mellem privat- og erhvervsbiler men mellem biltyper. Lastbilerne kan ikke komme med på PayByPlate endnu, men det kan de senest, når vi åbner vores nye betalingsanlæg næste år.

PayByPlate er et samarbejde mellem A/S Storebælt og BroBizz A/S, der betyder, at betalingen for turen over Storebælt nu kan klares via nummerpladen. Det kræver blot, at man på forhånd tilmelder sin nummerplade hos BroBizz A/S.

Blot 20 min. efter tilmelding kan man køre i de blå kort-baner i betalingsanlægget og benytte den nye løsning.

 

Nye muligheder, lavere priser

Per 1. januar 2018 blev det 15 pct. billigere at passere Storebælt med automatisk betaling – ud over de 5 pct. rabat, man allerede opnår med en Bizz. Indtil nu har automatisk betaling kun omfattet BroBizz, men med PayByPlate tilbydes kunderne endnu en mulighed for automatisk betaling, som giver adgang til de lavere priser.

PayByPlate giver nye muligheder for specielt kort- og kontantkunder.

- Vi ønsker at tilbyde den bedste service til vores kunder. PayByPlate skal derfor ikke gå ind og erstatte BroBizz, men skal derimod ses som et supplement til de kunder, der normalt ville betale med kort eller kontant på Storebælt. Med PayByPlate vil kunden komme hurtigere igennem anlægget, plus man får adgang til rabatterne. Desuden giver løsningen mulighed for større fleksibilitet, fx er det muligt at registrere flere nummerplader i en tidsbegrænset periode, hvis man kører i en lånt eller lejet bil, fortæller Mette Berthelsen, Markedschef i BroBizz A/S.

Kør via blå baner

Dagligt passerer godt 35.000 bilister Storebælt – og det tal forventes at stige i fremtiden. Det er derfor ikke tilfældigt, at Storebælt har besluttet at dedikere de blå kort-baner til PayByPlate.

 

- Når vi i første omgang vælger at bruge de blå kort-baner til PayByPlate er det for at fordele trafikken bedst muligt i betalingsanlægget. Mange af vores kunder, som betaler med kort, kører allerede i de blå baner. Her forventer vi, at færre kunder vælger at betale med kort og i stedet benytter PayByPlate. Det vil lette trafikafviklingen i anlægget betydeligt, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

31 pct. betaler med kort

I dag udgør kortbetalerne ca. 31 pct. af de rejsende på Storebælt. Når PayByPlate er fuldt implementeret, forventer Storebælt, at 80 pct. af kunderne vil betale med automatisk betaling såsom BroBizz eller PayByPlate.

Det sikrer den fremtidige kapacitet i betalingsanlægget, så kunderne ikke kommer til at holde i kø i takt med, at trafikken stiger, melder A/S Storebælt.

Læst i alt:

52 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger