27. september 2017 - 01:46

App linkNu på Google Play

- Skid da på de forbandede lamper

27. september 2017 - 01:46

Jakob Bargmann

Af Jakob Bargmann |

I forrige uge afholdt Tungvognscenter Syd multikontrol på rastepladser i Jylland og på Fyn.
En af dem, der modtog en hilsen fra politiet, efter at have fået sit vogntog kigget efter i sømmene, er 25-årige Casper Birkelund fra Stenild.

 

»Jeg fik en bøde på 1000 kroner. Jeg havde for mange fjernlys, der kan tændes på samme tid. Og så fik jeg ellers ros for resten,« siger Casper Birkelund, der røg ind til kontrol på Ejer Bavnehøj torsdag i sin Scania R 730.

 

Så langt, så godt. Det, Casper Birkelund opponerer imod, er, at denne type bøder ifølge hans overbevisning giver mindre plads til ”drengerøven”, som han mener er vigtig for at holde liv i chaufførbranchen.

»Jeg ved, det koster penge. Men jeg synes, vi skal have lov til lidt lamper, lidt gardiner og lidt klistermærker hist og pist. Så længe, det ikke sidder i vejen. Gardiner i siderne gør ikke noget. Folk bruger deres spejle. Men at folk rykker gardinet frem, er lige voldsomt nok. Så længe, det ikke dækker spejlet, mener jeg ikke, det gør noget,« siger han.

 

Casper Birkelund kører skibscontainere fra Aarhus Havn. Han har tidligere kørt blandt andet Nordnorge og kørt med frontgitter monteret på sin gejlede Scania. Frontgitteret er nu puttet i garagen. Selv om chaufføren mener, gitteret er til stor fordel i forbindelse med en eventuel påkørsel. Frontgitter og gejl gav for meget ballade og en chauffør, som røg ind til kontrol.

 

- Det er ”min stue”

 

»De sidste to år er jeg blevet stoppet 15 gange med kængurugitter og for mange lamper. Nogle gange synes jeg, politiet går i små sko. Men de har jo også en lovgivning, de skal følge, og vi skal ikke skændes over 1000 kroner. Men det her er altså min stue fem dage om ugen. Og har du en rød lampe for meget, synes jeg, det er plat, at det skal koste 1000 kroner her og 1000 kroner der. Er alt ellers i orden, er det, som om politiet bare skal finde noget at slå ned på. Ja, folk har gardiner i bilen, og du vælger jo også at sætte gardiner op hjemme i din stue,« siger han.

»Kan de gå op i køre- og hviletid og den mekaniske del, så skid da på de forbandede lamper og på alt det lort, der gør det sjovt at være i bilen i så mange timer. Der skal være plads til drengerøvene, når man vil have nogle unge ind i branchen,« tilføjer han.

Læst i alt:

36476 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk