28. januar 2022 - 01:46

App linkNu på Google Play

Slip for bøde og kørselsforbud: Få hjælp her

Slip for bøde og kørselsforbud: Få hjælp her

28. januar 2022 - 01:46

Der er ting, der bare ikke må glemmes. Såsom at få fornyet sit EU-kvalifikationsbevis. Som bekendt skal chauffører og vognmænd på fem dages efteruddannelse hvert femte år og have opfrisket transportreglerne i EU. Men det kan være svært at huske, hvornår det præcist er, og udløber EU-kvalifikationsbeviset kan det have store konsekvenser og betyde kørselsforbud, indtil man får det fornyet. Samtidig får både chauffør og vognmand en bøde, der kan være på flere tusinde kroner.

 

Hos Trafikskolen i Esbjerg, der udbyder AMU-kurser, oplevede de et boom i henvendelser fra vognmænd, da corona for alvor ramte landet og lukkede Danmark ned, der havde misset, at deres EU-kvalifikationsbevis enten var udløbet eller ved at udløbe.

- Der fik store dele af transportbranchen jo rigtig travlt, og måske glemte mange derfor, hvornår de skulle på kursus, så EU-kvalifikationsbeviset kunne fornyes. Så vi fik rigtig mange henvendelser fra vognmænd og chauffører, der stod med et problem. Nogle fortalte, at de havde fået kørselsforbud, indtil de havde været på kursus eller de skulle på kursus inden for kort tid, siger Mikael Falck, der er marketing- og kommunikationsansvarlig hos Trafikskolen.

 

Og så tog den private AMU-udbyder action og lavede en løsning, der skal hjælpe alle landets chauffører og vognmænd, så de ikke ender i panik over at deres EU-kvalifikationsbevis udløber om kort tid eller med et kørselsforbud på hånden.

 

- Vi har lavet en digital-reminder-løsning, hvor vognmænd og chauffører får en påmindelse om, hvornår de skal have fornyet deres EU-kvalifikationsbevis.

De skal tilmelde sig, og det kan alle, det er ikke kun for vores egne kursister, det er gratis, og så får de en reminder seks måneder, tre måneder og én måned inden EU-beviset udløber, forklarer Mikael Falck. Han peger på, at løsningen er sat op til at give tre remindere, så vognmænd og transportvirksomheder kan booke kurset til deres chauffører – eller til vognmændene selv - i god tid og på den måde bedre planlægge.

 

De tre remindere kommer på sms og mail, så man skal oplyse navn, telefonnummer, mailadresse og sit EU-kvalifikationsbevis’ udløbsdato.

 

Tilmelding kan ske på trafikskolen.dk/eu-reminder.

 

Den digitale reminder blev lanceret i begyndelsen af januar og indtil videre har 213 tilmeldt sig den gratis service.

Læst i alt:

760 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger