16. maj 2022 - 08:56

App linkNu på Google Play

Små cyklister oplevede lastbil på tæt hold

16. maj 2022 - 08:56

Lørdag lød startskuddet til ITD’s nye samarbejde mellem brancheorganisationens landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, Lastbilkaravanen, og Kids Tour, som er Danmarks største cykelløb for børn.

Begejstringen var stor, da ITD og Lastbilkaravanen havde en 16 meter lang lastbil med på Kids Tour i Randers i dag. Alle besøgende kunne kravle op i den og ved selvsyn opleve, hvordan det er at være chauffør og sidde bag rattet. De fik også en aha-oplevelse, da de fandt ud af, hvor små deres venner er nede på jorden, når de stod ved siden af den holdende lastbil.

 

Foran højre fordæk, som er den kritiske zone, var der lagt en rød måtte, som visuelt indikerer, hvor man absolut ikke skal placere sig, når man er ude i trafikken og møder en lastbil.

Nyt tiltag skal sprede det gode budskab
Det er første gang, at Lastbilkaravanen er med på Kids Tour. Lastbilkaravanen har startet samarbejdet med Kids Tour, dels fordi al salget af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for blandt andet at fremme fondens arbejde med børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken, og dels fordi det er vigtigt med et konstant fokus på emnet.

 

- Vi har lavet dette tiltag, fordi vi gerne vil have det livsvigtige budskab ud til så mange som overhovedet muligt. Og da Kids Tour rakte ud til vores kampagne, synes vi, at der var god synergi i et samarbejde. Vi er glade for, at vi sammen med Kids Tour og Børneulykkesfonden kan være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed, siger Malene Vitus, som er projektleder på ITD’s trafiksikkerhedskampagner.

Og forsætter:

 

- Det er virkelig en fornøjelse at se, at så mange gæster havde lyst til at få mere viden om trafiksikkerhed, lastbiler og selve transportbranchen. Mange af de besøgende reflekterede også over, at lastbilerne jo faktisk er dem, der leverer de ting, vi bruger i hverdagen. Og så er det jo ekstra sjovt at tale om trafiksikkerhed på Danmarks største cykelløb for hele familien, når Tour de France meget snart lægger vejen forbi Danmark, siger Malene Vitus.


En af de besøgende var Oskar Thomasen, der sammen med sine forældre og lillebror fik sig noget af en øjenåbner, da han kom helt tæt på den store lastbil.

 

– Den viden kan jeg godt bruge i livet, og jeg vil sige det til mine venner. Og de skal også vide, hvor de skal køre ved siden af lastbilen, så lastbilchaufføren kan se dem, siger Oskar Thomasen på 10 år, der også deltog i cykelløbet, så han var udstyret med startnummer på brystet, cykel og cykelhjelm.

Også Oskars mor var begejstret for den nye viden.

 

- Det er væsentligt, hvor man skal være. Enten bliver man bagved, eller også bliver man foran lastbilen, siger Annika Thomasen, som senere skulle heppe på Oskar i cykelløbet.

Læst i alt:

433 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke