11. september 2020 - 11:44

App linkNu på Google Play

STA må gerne regulere trafikken under manøvrering

STA må gerne regulere trafikken under manøvrering

11. september 2020 - 11:44

I modsætning til hvad politiet tidligere har afvist som en mulighed over for en af DTL Kran Blok Erfas medlemsvirksomheder, har Færdselsstyrelsen netop bekræftet at en STA-uddannet følgebilsfører gerne må regulere trafikken under fx påplads-manøvrering af en særtransport på en leveringsdestination.

 

Det skriver DTL Kran Blok Erfa i en pressemeddelelse.

 

»Det er ikke i orden først at få sådan et svar fra politiet, hvorefter vi efter mange måneder kan konstatere, at det igen var en fejlfortolkning. Det har i den mellemliggende tid forhindret følgebilsvirksomheder i at udføre den slags service, der ovenikøbet er godt for trafiksikkerheden,« siger formand for DTL Kran Blok Erfa, Jan Kjeldgaard.

 

»Brug af særtransportassistent (STA) og ledsagebil i forbindelse med udførelse af særtransport er dels reguleret af færdselsloven, dels bekendtgørelse om særtransport samt bekendtgørelse om visse personers adgang til regulering af færdslen i forbindelse med særtransporter. De to bekendtgørelser har samme anvendelsesområde som færdselsloven og vil derfor alene regulere kørsel på færdselslovens område,« lyder svaret fra Færdselsstyrelsen.

Det er Færdselsstyrelsens opfattelse at i relation til de anførte bestemmelser, er det aftalen mellem transportkøberen og –udbyderen herunder føreren af særtransporten, der er afgørende for, hvor og hvornår en særtransport starter og ender... Transporten ender typisk der, hvor kørslen med godset ophører eller, hvor godset ikke længere skal transporteres med det/de til særtransporten anvendte køretøj(er).

 

Reglerne i færdselsloven og underliggende bekendtgørelser gælder på områder, som er omfattet af færdselslovens anvendelsesområde og der er i den forbindelse ikke noget til hinder for, at en STA regulerer færdslen under rangering af godset, medmindre der er uniformeret politi til stede, og politiet har meddelt, at de selv foretager færdselsreguleringen.

 

Anvendelse af STA og/eller ledsagebil på områder, der ikke er omfattet af færdselsloven, må være op til parternes indbyrdes aftale.

Læst i alt:

1173 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger