6. maj 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

- Støjsvag levering i ydertimerne en vindersag for alle

6. maj 2019 - 01:45

Miljøstyrelsen har netop offentliggjort en ny vejledning om støjsvag varelevering, der skal give kommunerne, detailhandlen og transportbranchen redskaber til at mindske støjgenerne i byerne. Vejledningen er et vigtigt skridt på vejen til at fremme leveringerne i ydertimerne, og det vil gavne både miljøet, fremkommeligheden og trafiksikkerheden, mener ITD.

 

ITD ser især frem til, at administrationen på tværs af kommunegrænserne bliver ensartede.

 

»ITD har tidligere deltaget i et projekt vedrørende støjsvag varelevering i ydertimerne, hvor resultaterne var meget positive. Vores erfaring er derfor, at der kun er fordele forbundet ved at flytte nogle af lastbilerne væk fra vejene i myldretiden og få leveringerne lagt i ydertimerne, så de er til mindst mulig gene. Dette skal vel og mærke ske under behørigt hensyn til naboerne, så der ikke opstår støjgener. Vejledningen er i den forbindelse et rigtig godt værktøj,« siger Lasse Kristoffersen, politisk konsulent i ITD.

Støjsvag levering i ydertimerne kræver, at kommunerne også synes, det er en god idé og bakker op omkring det.

 

»Vi håber, at kommunerne tager vejledningen til sig, så man kan høste de mange gevinster, der ligger i at levere i ydertimerne. Det vil også give virksomhederne et langt større incitament til at investere i nye og endnu mere støjsvage teknologier,« siger Lasse Kristoffersen.

Læst i alt:

579 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger