2. september 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Stor investering kostede millionunderskud hos DKI Logistics

Stor investering kostede millionunderskud hos DKI Logistics

Preben Borregaard

2. september 2020 - 01:45

Et underskud på 16,5 millioner. Sådan lyder resultatet af DKI Logistics A/S regnskab for 2019.

 

Preben Borregaard, der er stifter af virksomheden og genindtrådte som direktør i begyndelsen af januar i år, da den hidtidige direktør fratrådte, er selvsagt ikke tilfreds med resultatet. Men han peger på en række forklaringer, der samlet betyder, at han alligevel ser med stor optimisme på de kommende år:

 

»Vi mistede i december 2018 vores største kunde, som gik konkurs. Det betød for det første naturligvis, at vi tabte omsætning og dermed indtjening. Men det gav også ekstra omkostninger til medarbejdere, der var allokeret til den kunde, i deres opsigelsesperiode. Desuden gav det mange tomme kvadratmeter i Køge i årets første halvdel i 2019.

 

Derudover mistede DKI Logistics A/S af forskellige årsager også to andre, større kunder.

 

DKI Logistics har udgangspunkt i Horsens, men har også afdelinger i Køge – og senest i Herning.

Vandt milliard-udbud

 

DKI Logistics A/S vandt i 2018 et milliard-udbud hos Region Midtjylland. En ordre, der har stor værdi for virksomheden på længere sigt, men som også har betydet omkostninger i det forgangne år. På baggrund af aftalen investerede DKI Logistics A/S 80 millioner kroner i et automatisk kasselager og yderligere et 2-cifret millionbeløb i et højlager.

 

»Vi er meget glade for aftalen med Region Midtjylland og har på ingen måde fortrudt, at vi byggede det nye højlager med det fuldautomatiske kasselager. Men det oprindelige projekt er blevet tilrettet, og det gav forsinkelser i indkøringen og dermed også i vores muligheder for hurtigt at tage andre kunder end Region Midtjylland ind på lageret,« sige Preben Borregaard.

»Region Midtjylland fylder slet ikke hele vores lagerkapacitet, og det har heller aldrig været hensigten. Derfor har vi stadig kapacitet til at tage mod nye kunder på det nye anlæg og lager. Det kan være forskellige virksomheder på Business to Business-markedet, hvor forretninger kan bestille i en central webshop-løsning til deres egne butikker. - Det kan for eksempel være smykker, kosmetik, beklædning eller elektronik fra en leverandør til forhandlere.«

 

DKI Logistics A/S har styrket ledelsen med ansættelsen af en vicedirektør, en driftsdirektør samt en økonomidirektør.

 

»Efter nogle år med underskud har den nye ledelse iværksat mange nye tiltag, der har betydet, at DKI Logistics A/S igen har overskud og derfor forventer et pænt positivt resultat i 2020,« siger Preben Borregaard.

»Vi har oplevet massiv tilgang af nye kunder i år, og derfor har vi her i august åbnet en afdeling med lager i Herning, ligesom vi snart går i gang med byggeri af et nyt højlager på 21.000 kvm. i Horsens med plads til 40.000 paller. Mange af de nye tiltag får for alvor først fuld effekt i 2021, som ledelsen forventer sig meget af,« siger Preben Borregaard.

 

DKI Logistics A/S er trods underskuddet en solid virksomhed, der har en egenkapital på 67 millioner kroner.

Læst i alt:

1541 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger