12. april 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Stormøde sætter fokus på tyveri

12. april 2018 - 01:45

Af Redaktionen |

Syd- og Sønderjyllands Politi og transportbranchens organisationer sætter på et stormøde tirsdag 17. april i Vejen fokus på, hvordan vognmænd samt transport- og speditionsvirksomheder kan forebygge tyveri af gods, brændstof samt hærværk.

 

Politikredsen og transportbranchen har siden 2010 arbejdet tæt sammen på området. Og i denne sammenhæng har syv vognmandsvirksomheder i Syd- og Sønderjylland siden 2014 deltaget i et pilotprojekt, hvor politiet har besøgt selskaberne og rådgivet dem om, hvordan de bedst kan sikre deres værdier.

 

Flere tyverier

 

»Projektet har omfattet både små og store aktører i branchen. Og vi har inspireret dem til at tænke anderledes, når det gælder sikring af varebiler, trækkere, trailere, bygninger samt godset, de transporterer for kunderne. Selv små, nye vaner kan gøre det meget bøvlet at være tyv. Og det er de erfaringer, vi gerne vil give videre på fyraftensmødet den 17. april,« fremhæver specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

 

Han peger i tilgift på, at der er god grund til, at transportbranchen sætter sikring på dagsordenen.

 

»I 2017 modtog vi 343 anmeldelser om tyverier fra lastbiler og varebiler. Det er en stigning på næsten 50 procent på et år. Vi kan gøre vores for at efterforske sagerne, anholde tyvene samt få dem dømt i retten. Men skal vi virkelig imødegå den udvikling, er vi afhængige af, at virksomhederne også tænker i sikring og forebyggelse gennem hele transportkæden fra producent til forbruger,« pointerer Christian Østergård.

 

Databedrageri

 

 

På mødet vil virksomheder, der har deltaget i sikringsprojektet, fortælle om deres erfaringer, lige som der vil være fokus på en række andre elementer, når det gælder sikkerhed:

 

IT – blandt andet hvordan man undgår at blive hacket og udsat for databedrageri

Elektronisk overvågning – blandt andet hvordan man sikrer trækkere og trailere

Brandsikring – hvordan man forebygger brande

 

 

Mødet finder sted tirsdag den 17. april 2018 klokken 17.00 – 20.30 i Vejen Idrætscenter, Petersmindevej 1, 6600 Vejen.

Læst i alt:

385 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger