23. juni 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Succesrigt rally-team lukker ned

23. juni 2020 - 01:44

Rasmus Haargaard

Team De Rooy har i det seneste årti været med helt fremme i verdenseliten inden for lastbil-rally. Det har bl.a. resulteret to sejre ved verdens største rally, Dakar-rally, i 2012 og 2016.

 

Men nu er det slut. Corona-krisen har ramt det hollandske selskab De Rooy Holding hårdt, og derfor sælges der nu ud af holdets arvesølv. Mere præcist er tre af fem rally-lastbiler sat til salg.

 

»Det har ramt både vores selskab og vores samarbejdspartnere ret hårdt. Og det tvinger os til drastiske ændringer i vores planer for den nærmeste fremtid. Under normale omstændigheder ville vi have stillet til start i Dakar 2021 med fem lastbiler. Men corona-krisen skaber så meget usikkerhed – ikke bare om arrangementer, men også finansielt – at vi er nødt til at prioritere og træffe beslutninger,« siger Gerard de Rooy, lederen af Team De Rooy.

Gerard de Rooy sad selv bag rattet ved Dakar-triumferne i 2012 og 2016. Men han kommer ikke til at køre flere rallyløb foreløbig, og De Rooy Holding vil reducere den økonomiske støtte til holdet til et minimum.

 

Tre af lastbilerne – to Iveco Powerstar og en Iveco Trakker – vil blive solgt, mens Team de Rooy beholder to lastbiler selv. Muligvis vil Team de Rooy således stille bilerne til start i rallyløb fremover, muligvis som udlejede biler med eksterne kørere bag rattet, og muligvis med andre parter til at stå for service og support under løbene.

 

»Ved at beholde to af lastbilerne holder vi også vores muligheder åbne på længere sigt. Team De Rooy vil ikke ophøre med at eksistere,« siger Gerard de Rooy.

Læst i alt:

568 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger