3. maj 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

Svagt opsving i brotrafikken og stigende godstrafik

Svagt opsving i brotrafikken og stigende godstrafik

3. maj 2021 - 01:43

Årets første kvartal på Øresundsbron sluttede med lempede svenske indrejseregler, påskeugen og en svag stigning i den danske fritidstrafik på forbindelsen. Samlet set faldt vejtrafikken med 54,1 procent i forhold til samme periode sidste år, men godstrafikken på Øresundsbron er stigende og stabil.

 

Pendlertrafikken faldt med 38,4 procent, hvilket er betydeligt mindre end faldet på 61 procent i den samlede personbilstrafik. Godstrafikken steg med 0,7 procent i forhold til tilsvarende periode sidste år, hvoraf lastbiler over 9 meter steg med knap 5 procent.

 

- Langsomt men sikkert ser vi nu et lille opsving i trafikken sammenlignet med januar. Godstrafikken var stabil i hele 2020, og i år er den faktisk stigende i forhold til samme periode i 2019, siger Linus Eriksson.

Øresundsbro Konsortiets resultat blev et overskud på 131 mio. kroner før værdiregulering i første kvartal, hvilket er et fald på 134 mio. kroner i forhold til samme periode sidste år. Renteudgifterne steg med 18 mio. kroner som følge af højere inflation, hvilket direkte påvirker konsortiets realrentegæld. Valutakurseffekter og engangsomkostninger har bidraget til en stigning på 9 mio. kroner i driftsomkostningerne i forhold til samme periode sidste år.

 

Mens virkningerne af coronapandemien påvirkede Øresundsbrons trafik og indtægter i hele første kvartal i år, var det først fra midten af marts sidste år, at driften blev påvirket. I gennemsnit kørte knap 6.700 køretøjer per døgn på Øresundsforbindelsen i årets første tre måneder, hvilket kan sammenlignes med knap 14.600 køretøjer per døgn i samme periode sidste år.

Læst i alt:

139 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke