Tekniske nyheder

21. april 2017 - 02:25

App linkNu på Google Play

Vognmanden

1500 elvarebiler til tysk kunde

21. april 2017 - 02:25

Den tyske transportvirksomhed Hermes satser hårdt på emissionsfri kørsel. Virksomheden har indgået et strategisk samarbejde med Mercedes-Benz for at elektrificere sin flåde.

Allerede i 2018 vil de første eldrevne eksemplarer af Vito og Sprinter indtage gaderne i Hamburg og Stuttgart, og i 2020 vil hele 1.500 biler være i drift - efter planen.


Transportvirksomheden Hermes med 12.000 ansatte er specialiserede i den såkaldte ”last mile delivery” – altså transport af varer til slutkunderne. Og netop leverancer af alt fra små pakker til møbler og hvidevarer er et marked, som vokser kraftigt i takt med den øgede internethandel.


2025: Nul udstødning

Nu har Mercedes-Benz og Hermes altså indledt et strategisk samarbejde, som både skal øge effektiviteten og mindske miljøpåvirkningen, når det gælder levering af pakker. I år 2025 skal Hermes have helt emissionsfri biler i alle større byer i Tyskland, og man vil endda udelukkende benytte sig af el fra vedvarende energikilder.


Mercedes-Benz skal desuden levere forskellige logistiksystemer til Hermes, som blandt andet skal forbedre ruteplanlægning ud fra information om batteriernes rækkevidde. Dertil kommer intelligente løsninger for håndtering af gods i bilerne samt mobilitetstjenester og ladestationer.


Lars van het Erve, salg- og marketingchef for Mercedes-Benz varebiler i Danmark:
- Antallet af hjemmeleverancer vokser i hastigt tempo. Det er et stigende marked med forandrede krav til levering, hvilket kræver helt nye løsninger. I fremtiden vil Mercedes-Benz skabe komplette transport- og logistikløsninger frem for alene at være leverandør af biler.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger