23948sdkhjf

1500 elvarebiler til tysk kunde

Elektriske udgaver af Vito og Sprinter leveres fra 2018.

Den tyske transportvirksomhed Hermes satser hårdt på emissionsfri kørsel. Virksomheden har indgået et strategisk samarbejde med Mercedes-Benz for at elektrificere sin flåde.

Allerede i 2018 vil de første eldrevne eksemplarer af Vito og Sprinter indtage gaderne i Hamburg og Stuttgart, og i 2020 vil hele 1.500 biler være i drift - efter planen.


Transportvirksomheden Hermes med 12.000 ansatte er specialiserede i den såkaldte ”last mile delivery” – altså transport af varer til slutkunderne. Og netop leverancer af alt fra små pakker til møbler og hvidevarer er et marked, som vokser kraftigt i takt med den øgede internethandel.


2025: Nul udstødning

Nu har Mercedes-Benz og Hermes altså indledt et strategisk samarbejde, som både skal øge effektiviteten og mindske miljøpåvirkningen, når det gælder levering af pakker. I år 2025 skal Hermes have helt emissionsfri biler i alle større byer i Tyskland, og man vil endda udelukkende benytte sig af el fra vedvarende energikilder.


Mercedes-Benz skal desuden levere forskellige logistiksystemer til Hermes, som blandt andet skal forbedre ruteplanlægning ud fra information om batteriernes rækkevidde. Dertil kommer intelligente løsninger for håndtering af gods i bilerne samt mobilitetstjenester og ladestationer.


Lars van het Erve, salg- og marketingchef for Mercedes-Benz varebiler i Danmark:
- Antallet af hjemmeleverancer vokser i hastigt tempo. Det er et stigende marked med forandrede krav til levering, hvilket kræver helt nye løsninger. I fremtiden vil Mercedes-Benz skabe komplette transport- og logistikløsninger frem for alene at være leverandør af biler.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141