2. maj 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Tidligere varelevering mere effektivt

2. maj 2019 - 01:43

Miljøstyrelsen har offentliggjort en ny vejledning om støj fra varelevering.

Formålet er at give bedre vejledning til kommunerne om, hvordan man kan håndtere støj i forbindelse med varelevering til blandt andet supermarkeder.

 

DI Transport har sammen med en række virksomheder og andre erhvervsorganisationer været med i arbejdet om den nye vejledning.

 

»Hvis vareleveringen kan foregå uden for myldretiden og tidligere om morgenen, kunne vi effektivisere transporten, hvilket er bedre for både miljøet, trafiksikkerheden og transportbranchen,« siger seniorchefkonsulent i DI Transport Rune Noack i en pressemeddelelse.

 

I dag håndterer de fleste kommuner klager over støj ved at udstede et støjpåbud til supermarkedet, der betyder at der ikke må leveres varer før kl. 7. Men det giver andre problemer for de fleste vil gerne have frisk brød og mælk i butikkerne, når de åbner kl. 8. Konsekvenser er, at leveringerne bliver mindre effektive, når lastbilerne skal køre i myldretiden.

De nuværende støjpåbud betyder, at chaufføren kan nå færre leveringer på en rute. Dermed skal der flere lastbiler ud på vejene i myldretiden end nødvendigt, og tilmed kører de samtidigt med, at der er flest cyklister og gående i trafikken.

I DI Transport håber man, at kommunerne vil tage den nye vejledning til sig.

 

»Vi skal helst væk fra de meget firkantede påbud, som gør transporten mindre effektivt. Vejledningen lægger op til en tættere dialog mellem kommuner, transportbranchen og supermarkeder, om at finde andre løsninger på støjudfordringerne. Det mener vi, er vejen frem,« siger Rune Noack.

Læst i alt:

340 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger